Vmbo

Talentontwikkeling vraagt om een gevarieerd onderwijsaanbod waarbinnen leerlingen hun talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen. Daarnaast is goede begeleiding van leerlingen essentieel. Door ruimte te bieden aan stimulering, herkenning en ontwikkeling van talenten kunnen leerlingen optimaal tot hun recht komen. De informatie op deze website zal de komende maanden sterk worden uitgebreid en helpt u daarbij.
 

Meer informatie Minder informatie
VolgendOntvolgen

Redactie

Profileer je talent!

Vanuit de visie van een ‘profileer je talent-school’ is talentontwikkeling bedoeld voor een speciale groep leerlingen die zich verder wil verdiepen in een specifiek talent. Hierbij worden de leerlingen bijvoorbeeld goed voorbereid op (eventueel) vervolgonderwijs binnen dit interessegebied.

Op deze pagina kunt u een aantal schoolportretten vinden die passen bij de benadering van een ‘profileer je talent-school’. Ook vindt u hier suggesties voor een verdere invulling.

Hoe geven Vmbo-scholen vorm aan talentontwikkeling op school? Op welke wijze zorgen zij voor inbedding en continuïteit van het programma? Hoe volgen zij de leerlingen en welke tips hebben zij voor beginnende scholen?

Aan de hand van deze vragen zijn een aantal Vmbo-scholen geportretteerd. De portretten zijn gemaakt op basis van gesprekken met schoolleiders, leraren en/of leerlingen. De schoolportretten dienen als inspiratie voor scholen die aan de slag willen met talentontwikkeling op het Vmbo.

Schoolportretten
Lifestyle programma voor de tl OBC Bemmel (locatie Essenpas), Bemmel
Vakcollege, Technomavo en Talenten Mavo Stedelijk College, Zoetermeer
Béta Challenge Newman College, Breda

Mavo plus en sporttalentontwikkeling

(dit voorbeeld sluit gedeeltelijk ook aan op de visie 'Daag jezelf uit!)

OSG Winkler Prins, Veendam