Havo/vwo

Aandacht voor talent vraagt om een gevarieerd onderwijsaanbod dat recht doet aan verschillen. Daarnaast is goede begeleiding essentieel. Nu eens ligt het accent op onderwijsaanpassingen voor de -in potentie- beste leerlingen, dan weer op ontwikkeling van specifieke talenten bij toptalenten. Iedere school maakt keuzes. Informatie, praktijkvoorbeelden, voorbeelden van arrangementen en tools voor schoolontwikkeling ondersteunen u bij het maken van keuzes.

Meer informatie Minder informatie
VolgendOntvolgen

Redactie

Aansluiting vo-ho

Hier vindt u informatie die bovenbouwleerlingen verder kan helpen in aanloop naar hun vervolgopleiding, zoals de link naar universiteitsprgramma's.

Ook vindt u informatie over profielmeesterstukken, dit zijn profielwerkstukken met iets extra's: ze moeten aansluiten op een vervolgopleiding of gemaakt zijn in opdracht van een echte opdrachtgever. Ook moeten de leerlingen in hun profielmeesterstuk aantonen dat zij over belangrijke competenties beschikken die onmisbaar zijn voor het vervolg van de opleiding aan een hogeschool of universiteit.

De site 'Profielmeesterstuk' is ook bedoeld voor leerlingen, zij kunnen er handige tips vinden zoals de checklist competenties.