Nieuwsoverzicht

Unieke teamwedstrijd voor leerlingen in het po en vo: Elk talent telt!

24 juni 2015

Bruist je groep van talenten en creatieve ideeën? Doe dan mee aan deze wedstrijd! Voor het oplossen van de opdrachten van deze wedstrijd heb je zowel creatieve, praktische als analytische geesten nodig. Kortom: elk talent telt!

SAMEN KOM JE VERDER

De wedstrijd is bedoeld voor leerlingen uit de bovenbouw van het primair onderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Een school mag een onbeperkt aantal teams* van elk 4 leerlingen aan de wedstrijd laten meedoen. Gecombineerde teams van zowel leerlingen uit het primair onderwijs en voortgezet onderwijsleerlingen juichen we toe!

WAAROM MAKKELIJK ALS HET UITDAGEND KAN?

Teams gaan aan de hand van vakoverstijgende opdrachten de strijd met elkaar aan. Deze opdrachten kunnen in ongeveer 10 uur worden uitgevoerd en moeten uiterlijk 4 december worden ingeleverd. Nog vóór de kerstvakantie horen de teams of ze door zijn naar de volgende ronde. Die ronde bestaat uit een bonusopdracht die de teams mogen presenteren aan een vakkundige jury. Wie met de meest originele oplossingen komt, kan leuke prijzen winnen.

ONDERWIJSTALENT

Prestaties mogen worden gezien en beloond. Doe mee aan de wedstrijd en ervaar hoe een uitdagend onderwijsaanbod tot stand komt. Behalve kant-en-klare opdrachten met aandacht voor 21e eeuwse vaardigheden ontvangen de teams ook diverse hulpmiddelen waarmee ze inzicht in leerstijlen en denkvoorkeuren krijgen. Zo leren leerlingen zichzelf en elkaar beter kennen en heeft u als leraar de middelen in huis om uw onderwijsaanbod nog meer te differentiëren.

AANMELDEN : De aanmeldingstermijn is inmiddels verstreken!

Teams kunnen t/m 30 september 2015 worden aangemeld via talentstimuleren@slo.nl. Vergeet niet de naam van de school en de leeftijd van de leerlingen te vermelden. Op 1 oktober krijgt de inschrijver dan de eerste opdrachten toegezonden.

* Als je met meerdere teams meedoet, kies je als school uiteindelijk zelf één team waarvan je het eindresultaat instuurt. Hierbij kun je gebruik maken van de beoordelingscriteria die we duidelijk bij de opdrachten aan zullen geven, zodat je weet waar de jury op zal letten. Hierbij geldt in ieder geval dat elk talent telt!

Deze wedstrijd wordt georganiseerd door het Sirius Programma en SLO in het kader van de regionale talentnetwerken.

> Meer informatie over de talentnetwerken

9892
Bron: Informatiepunt Onderwijs & Talentontwikkeling - www.talentstimuleren.nl
coordinator begaafdheid leerkracht voltijds hb onderwijs

Hallo,

Moet ik bovenbouw lezen als groep 7 en 8 of als groep 5 tm 8?

leerkracht en coördinator hb-onderwijs

Beste redactie,

Wat een leuk en interessant initiatief!

Is het een idee om ook voor de jong getalenteerde leerlingen (gr 3-4) een dergelijke wedstrijd te organiseren? We missen dat regelmatig in het aanbod dat er is voor getallenteerde leerlingen.

Mvg Annemarie

projectmedewerker Informatiepunt Onderwijs & Talentontwikkeling; specialist begaafdheid swv Apeldoorn po

Met bovenbouw po wordt bedoeld: groep 5 t/m 8.

beheer van linkedin-groep ouders met HB kinderen & ontwikkeling workshops

Wat leuk! Jammer dat ik dit niet op tijd heb gezien. We willen zelf ook proberen zoiets te organiseren. Komt er een vervolg?

coordinator begaafdheid leerkracht voltijds hb onderwijs

Samen met mijn 15 kinderen van het Zonnebloem-atelier van Basisschool Vincent van Gogh ben ik aan deze opdracht begonnen. De kinderen hadden direct allerhande vragen en ideeën. Het onderwerp vinden ze pittig, maar daar ligt nu juist de uitdaging en volenthousiasme zijn ze donderdag aan de slag gegaan met het inventariseren van ideeën. Tijdens het werken werd door verschillende groepjes aan mij de vraag gesteld: "Juf, hoeveel scholen hebben ingeschreven?"
De vraag heeft mij nieuwsgierig gemaakt. Samen hebben we ingelogd op talentstimuleren.nl en gekeken hoe vaak deze pagina was bezogd. Meer dan 3000 mensen hebben gekeken, maar dat wil niet zeggen dat deze ook hebben ingeschreven. Samen hebben we gedacht dat die cijfers niet betekeken dat er zoveel deelnemers zijn. De groep eindigde met het idee, dat de juf dit dan maar eens moest onderzoeken. Vandaar mijn vraag. Hoeveel inschrijvingen zijn er voor deze wedstrijd?

Hannie Dierx

HomeOnderwijsThema'sProfessionalsScholen & Organisaties