Nieuwsoverzicht

Nieuwe hulpmiddelen op de NOT om doelgericht te werken aan talentontwikkeling

20 januari 2015

Tijdens de NOT zijn er op de SLO stand nieuwe hulpmiddelen te verkrijgen van het Informatiepunt Onderwijs & Talentontwikkeling. Er zijn twee nieuwe placemats ontwikkeld om met leerlingen in gesprek te gaan over de ontwikkeling van hun talenten en over het werken vanuit eigen leerdoelen.

De placemat 'Talent in ontwikkeling' gaat in op factoren die het proces van talentontwikkeling beïnvloeden. Doel is om leerlingen hiervan bewuster te maken, zodat zij vanuit meer zelfinzicht leren hun talenten en kwaliteiten (nog) beter in te zetten, uitdagingen aangaan, kansen in de omgeving benutten en met belemmeringen leren omgaan. Al deze aspecten maken dat talenten zichtbaar kunnen worden op een manier die bij de leerling past. Aan de hand van voorbeeldvragen kan de leerling hiermee verder op weg geholpen worden.

Het is daarbij ook belangrijk om - in overleg met leerlingen - doelgericht te werken aan de ontwikkeling van kennis en vaardigheden voor nu én later. De placemat met 'Doelen voor ontwikkeling' maakt inzichtelijk wat deze doelen en vaardigheden zijn: hogere denkvaardigheden en andere (21e eeuwse) vaardigheden zijn hierin verder uitgewerkt. Doel is om ook hierover het gesprek mét leerlingen aan te gaan.

Kom dus naar de SLO stand *(hal 8, stand E050) en haal deze nieuwe (gratis) placemats van het Informatiepunt Onderwijs & Talentontwikkeling!

8640
Opleider/trainer, Specialist begaafdheid, Peers4Parents facilitator en trainer, Bestuurslid, Managing Director, WCGTC Delegate - NL

De placemats zijn inmiddels ook als download beschikbaar om af te drukken. In bovenstaand bericht zijn de links hiervoor nu opgenomen.

Zijn de placemats op A3 toch te bestellen? Printen lukt mij alleen op A4. 

HomeOnderwijsThema'sProfessionalsScholen & Organisaties