Nieuwsbericht

Ndondo Mutua, Engaging every child and youth to thrive and shine

Profielfoto van Minka Dumont
20 maart 2023 | 1 minuut lezen

Bekijk de schitterende en intense keynote van Ndondo Mutua, Engaging every child and youth to thrive and shine

Mully Children's Family (MCF) heeft zich ontwikkeld tot een centrum met doelbewuste programma's gericht op het promoten en koesteren van talenten bij kinderen en jongeren uit gemarginaliseerde en straatarme gemeenschappen. Hun hoogbegaafdheid koesteren met het potentieel om uit te blinken op de STEMM-gerelateerde gebieden en op andere gebieden, zoals kunst, podiumkunsten, sport, sociale impact en nog veel meer. Dit is bereikt door verschillende benaderingen, waaronder:
1. Zoeken naar hoogbegaafdheid en talenten:
2. Het opzetten van relevante infrastructurele voorzieningen ter ondersteuning van formele onderwijsprogramma's

Het succes van het programma heeft geleid tot het behalen van prijzen, het erkennen van talenten en gaven en het vergroten van het zelfvertrouwen van de deelnemers om hun kansen op succes in verschillende interessegebieden te vergroten.

Mevrouw Ndondo Mutua is operationeel directeur van Mully Children's Family. Haar focus ligt op strategische planning, mobilisatie van middelen, talentacquisitie en ontwikkeling in MCF.

Ndondo is al meer dan 20 jaar betrokken bij reddingen, rehabilitatie, bescherming en re-integratie van kwetsbare kinderen/jongeren, met de nadruk op het identificeren en ontwikkelen van hun talenten en het bevorderen van talentontwikkeling op het gebied van STEMM (Sciences, Technology, Engineering, Maths and Medicine). jaren.

Ze was eerder betrokken bij de ontwikkeling van onderwijscurricula voor kinderen en jongeren met speciale behoeften en goed presterende kinderen en jongeren in Kenia. Ze speelt een centrale rol in het verdedigen van de rechten en bescherming van kinderen en neemt enorm deel aan trainingen voor personen die betrokken zijn bij het omgaan met kinderen, bijvoorbeeld de politie, maatschappelijk werkers van de overheid, kinderofficieren en opvoeders.

Ze heeft deelgenomen aan ECHA-conferenties en was de contactpersoon tussen het World Giftedness Centre in MCF Kenya. Ze is gepassioneerd door het opschalen en uitdragen van het Mully-model. Ze is momenteel een PhD-student aan de Kabarak University, Kenia.