Nieuwsbericht

Webinar Signaleren

Profielfoto van Minka Dumont
27 februari 2023 | 1 minuut lezen

Op 15 maart a.s. om 14.30u organiseert het NTCN een online webinar over het signaleren van (hoog)begaafde kinderen met Lilian van der Poel & Janneke Berendsen-Hulshof.

Programma

14.30-15.00 uur Lilian van der Poel
15.00-15.30 uur Janneke Berendsen-Hulshof
15.30-15.50 uur Vragensessie met de sprekers

Vooraf aanmelden is niet nodig. Toegang tot de webinar via deze link.

Deelname vragensessie
Tijdens de presentaties openen we een chat waarin vragen gesteld kunnen worden. Een selectie van deze vragen zullen de sprekers aansluitend aan hun presentaties beantwoorden.

Over de sprekers

Lilian van der Poel werkt al meer dan 10 jaar met (hoog)begaafde baby’s en peuters, startte XL-leren en schreef het boek ‘bijdehante baby’s en pittige peuters’ waarna ook haar bedrijf ukIQ startte voor kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong. Hierin biedt zij opleidingen, trainingen en workshops voor professionals, alsook peergroup-onderwijs voor jonge kinderen. Tijdens deze bijeenkomst zal Lilian dieper ingaan op de onderwerpen vroegsignalering en signalering bij kinderen met een niet westerse migratieachtergrond.

Drs Janneke Berendsen-Hulshof is als hoofddocent RITHA verbonden aan het Radboud Centrum Sociale Wetenschappen en coördineert daarnaast het CBO traject ‘vooruitwerklab’ voor het VO. Met meer dan 15 jaar ervaring als docent Nederlands en mentor in het VO weet zij praktijk en theorie samen te brengen voor zowel ouders als scholen wanneer het gaat om signaleren van (hoog)begaafdheid bij kinderen. Tijdens deze bijeenkomst zal Janneke o.a. ingaan op aandachtspunten bij de overgang van PO naar VO en op stimulerend signaleren in het VO.