Nieuwsbericht

Interessant trainingsprogramma voor Buitenlesdag op 4 april in het Amsterdamse bos

Profielfoto van Katja van Dalen
2 februari 2023 | 1 minuut lezen

Welke po-leraren en pabostudenten doen mee aan 4 gratis workshops om op 4 april deel te nemen met de eigen klas aan de Nationale Buitenlesdag in het Amsterdamse Bos?


Ben jij leerkracht of Pabo-student? Ben je graag in de natuur en geïnteresseerd in buitenonderwijs en natuureducatie? Geef je dan op, tot 7 februari, voor het gratis trainingsprogramma 'Buitenlesdag Amsterdamse Bos'. De vier gratis workshops van het programma worden gegeven op de woensdagmiddagen van 15 en 22 februari en 8 en 15 maart.

Het Amsterdamse bos waar 4 april de Nationale Butenlesdag is, is 3x het Central Park in NY. Het is ontworpen voor de inwoners van onze hoofdstad, om te kunnen genieten en ontspannen in de natuur. Kortom, het is een uniek stukje Nederland!

De trainers van het prorgamma zijn Tine Nieboer, Buitenleerkracht van het jaar (IVN-Jantje Beton) en Katja van Dalen van NatuurlijkBegaafd.

In vier gratis workshops leer je, hoe je buiten in de natuur, een dagdeel vakoverstijgend lesgeeft, met alle lesdoelen erin verwerkt en gebruikmakend van de natuur als rijke speel- en leeromgeving. Op de Nationale Buitenlesdag 4 april 2023, georganiseerd door Jantje Beton en IVN, geven vervolgens alle leerkrachten hun eigen groep in het Amsterdamse Bos les, geassisteerd door de deelnemende Pabo-studenten; een echte happening in het Bostheater van het Amsterdamse Bos!
Tine en Katja geven al jaren buiten les en hebben als missie alle kinderen 1 dag buitenonderwijs per week! Doen jullie mee met deze beweging naar buiten?

 Meld je dan aan, graag tot ziens in het bos! Gebruik voor meer informatie en aanmelding bijgaande link.