Nieuwsoverzicht Bewaren

Informatiepunt Onderwijs & Talentontwikkeling op NOT 2013

17 januari 2013

Van 22 tot en met 26 januari 2013 is de Jaarbeurs Utrecht een verzamelplek voor iedereen die werkzaam is als professional in de buitenschoolse opvang, primair onderwijs, voortgezet onderwijs of middelbaar beroepsonderwijs. Ruim 500 exposanten brengen tijdens de Nationale Onderwijstentoonstelling (NOT) het nieuwste uit de markt. Ook het Informatiepunt Onderwijs & Talentontwikkeling is aanwezig.

In de stand van SLO (hal 8, stand A042) kunt u terecht voor al uw vragen over (hoog)begaafdheid bij de medewerkers van het Landelijk Informatiepunt Onderwijs & Talentontwikkeling. Ook verzorgen we tijdens de NOT een aantal workshops in het exposantenprogramma:

Titel: Hoogbegaafdheid & Excellentie: talent in ontwikkeling
Datum: Woensdag 23 januari van 11.30 – 12.15 uur en vrijdag 25 januari van 13.30 – 14.15 uur
Door: Nora Steenbergen-Penterman (SLO)

Beschrijving presentatie

Tijdens deze bijeenkomsten wordt ingegaan op diverse nieuwe ontwikkelingen waar het team van het Informatiepunt Onderwijs, Hoogbegaafdheid & Excellentie bij betrokken is. Het gaat bijvoorbeeld om hulpmiddelen die scholen gratis kunnen downloaden of aanvragen en die direct bruikbaar zijn in de eigen praktijk, waaronder de digitale leeromgeving Acadin. Daarnaast wordt in de presentatie ingezoomd op de opbrengsten van de 350 scholen die in de jaren 2009 t/m 2012 via de excellentieregeling subsidie hebben ontvangen om eigen projecten voor de (hoog)begaafde & excellente  leerlingen vorm te geven. Tevens wordt het nieuwe interactieve platform voor begaafdencoördinatoren en begeleiders uit de doeken gedaan, een netwerk waar ook u deel van kunt uitmaken. Kortom als de hoogbegaafde en excellente leerling uw hart raakt, kom dan zeker langs!

2806
Reageren
HomeOnderwijsThema'sProfessionalsScholen & Organisaties