Nieuwsoverzicht

Online workshop verrijkend onderwijs PO vernieuwd! Nu ook versie voor VO!

4 november 2019

Wil jij je verdiepen in begaafdheid en talentontwikkeling? Wil je je onderwijs verrijken zodat alle leerlingen tot hun recht komen? Volg dan de (gratis) online module verrijkend onderwijs!

 

De online workshop verrijkend onderwijs voor basisonderwijs is vernieuwd met de laatste inzichten en daarnaast is er nu ook een uitgebreide workshop voor het voortgezet onderwijs beschikbaar! In deze workshops ontdek je hoe je talentontwikkeling in jouw klas kunt stimuleren vanuit een uitdagende leeromgeving! De workshop is gebaseerd op de uitgangspunten van 'Stimulerend signaleren': talenten worden zichtbaar als ze gestimuleerd worden. Om talenten en begaafdheidskenmerken te signaleren, is verrijkend onderwijs voor talentvolle en begaafde leerlingen dus een randvoorwaarde. 

 

De 3 modules van deze workshop hangen inhoudelijk samen, maar zijn afzonderlijk van elkaar te volgen. Bij iedere module wordt na een inleiding aangegeven wat de leerdoelen zijn. Zo kun je zelf bepalen of de module relevant is, afhankelijk van je voorkennis of interesse. De benodigde tijd is gemiddeld ongeveer 45 minuten per module.

 

Module 1 - Talentontwikkeling en (hoog)begaafdheid
(H)erkennen van denktalenten: Waarom en hoe? 

Module 2 - Ruimte voor onbegrensd leren
Wat is onderpresteren? Wanneer leert een leerling?

Module 3 - Verrijkend onderwijs is maatwerk
Hoe kun je aansluiten op leerkenmerken van leerlingen?

 

Als je je mailadres registreert, ontvang je na het goed doorlopen van de modules een certificaat! De module vind je hier.

407
HomeOnderwijsThema'sProfessionalsScholen & Organisaties