Nieuwsoverzicht Bewaren

Vacature begaafdheidsspecialist op basisschool in Amsterdam-Zuid

2 juli 2019

Begaafdheidsspecialist gezocht! 

Op de St. Jozefschool vinden wij het belangrijk dat de leerlingen zich door het pedagogisch klimaat, het onderwijs, de eigen talenten, inbreng en verantwoordelijkheid, kunnen ontwikkelen. De Sint Jozefschool is een zeer interessante basisschool in Amsterdam-Buitenveldert. Het positieve pedagogische klimaat staat hier centraal. Er wordt volop gewerkt aan boeiend en uitdagend onderwijs voor alle leerlingen, zoals onderzoekend leren. Onze school is een leuke school die hard werken combineert met culturele en sportieve activiteiten, zodat er een gezonde balans ontstaat waarin het leren én beleven/ervaren samengaan. Geïnspireerd? Lees dan snel verder.

Begaafdheidsspecialist m/v

Parttime, in overleg

 

Periode
Een jaar met uitzicht op een vaste aanstelling


Salarisschaal
LB

 

De functie van Begaafdheidsspecialist bij de Sint Jozefschool

Vanwege het vertrek van onze huidige begaafdheidsspecialist zoeken wij iemand die de werkzaamheden verder kan vormgeven en voortzetten. In het schooljaar 2018-2019 is er door onze begaafdheidsspecialist een beleids- en werkplan (hoog)begaafdheid opgesteld en zijn er verschillende teamtrainingen gegeven die in het teken stonden van algemene kennis over (hoog)begaafdheid, het signaleren van een (hoog)begaafdheid, de behoeften van (hoog)begaafde kinderen en mindset. Tevens zijn er schoolbrede afspraken gemaakt met betrekking tot gedifferentieerd rekenen welke zijn verwerkt in een plan. 

De nadruk van de functie komt te liggen op het verankeren en verfijnen van de rekenafspraken, het uitbreiden van gedifferentieerd werken bij andere vakken en het coachen van de leerkrachten. Tevens is het de bedoeling om (hoog)begaafde leerlingen, waarbij het onderwijsaanbod ontoereikend is, te begeleiden. Samenwerking en het sparren met onze intern begeleiders is hierbij belangrijk. 

Wat voor begaafdheidsspecialist ben jij en wat neem je mee?

 • Een afgeronde opleiding (bv. Slim Educatief, ECHA) 
 • Gedegen theoretische kennis op het gebied van (hoog)begaafdheid
 • Een grote mate van algemene ontwikkeling en een hoog denkniveau
 • Gedegen ervaring met lesgeven. Bij voorkeur in verschillende jaargroepen
 • Ervaring hebben met het geven van teamtrainingen
 • Een coachende houding naar kind en leerkracht
 • Initiatiefrijk en daadkrachtig. In staat om aan te sluiten op de behoeften van de school en dit te vertalen naar de praktijk
 • Een teamspeler 
 • Specialisme op het gebied van rekenen en/of taal is een pré (bv. Opleiding Rekenspecialist)

 

Ons aanbod

 • Een baan op de leukste school in Buitenveldert
 • Goede opleidingsmogelijkheden & begeleiding
 • Deelnemen aan onderzoeksteams en leerteams 
 • Onderdeel uitmaken van ASKO-scholen met een passie voor kwalitatief goed onderwijs
 • Financieel aantrekkelijke reiskostenvergoeding 
 • ASKO-studiedag voor iedere medewerker

Onderdeel van ASKO-scholen

De ASKO zet zich bewust en actief in voor kwalitatief goed onderwijs. De ASKO vormt het bestuur van 32 ​basisscholen in Amsterdam en omstreken. De scholen hebben verschillende onderwijsconcepten waardoor je als leerkracht kennis kunt maken met meerdere vormen van onderwijs. ASKO is actief met innovatieve ontwikkelingen, zoals traineeship voor startende leerkrachten, verrijkingsonderwijs, 21ste-eeuwse vaardigheden, de Day A Week school (project voor hoogbegaafde kinderen), Onderwijstijdverlenging, Opleiden in de School en leren met ICT.

 

Ben je geïnteresseerd en wil je aan de slag als Begaafdheidsspecialist bij de Sint Jozefschool?

Neem dan vóór 1 september 2019contact op met Jeanette Voogt, adjunct-directeur, zodat we zo snel mogelijk kennis kunnen maken. We ontvangen graag jouw cv en korte motivatie via j.voogt@askoscholen.nl

Contactpersoon: Jeanette Voogt 

Sint Jozefschool

Kalfjeslaan 370

Amsterdam

Tel 020 6432020
 

Website:
www.sintjozefschoolamsterdam.nl

228
Reageren
HomeOnderwijsThema'sProfessionalsScholen & Organisaties