Nieuwsoverzicht

Doe mee aan onderzoek naar de competenties van de specialist begaafdheidsonderwijs

11 november 2018

Onderzoek naar de competenties van de specialist begaafdheidsonderwijs.​
Onderzoeker: drs. Eleonoor van Gerven

Looptijd van het onderzoek: november 2018 maart 2020
Dit onderzoek wordt uitgevoerd i.s.m. de Universiteit van Hasselt. Betrokken hoogleraren zijn Prof. Dr. T. Kieboom en Prof. Dr. K. Venderickx.​

De specialist begaafdheidsonderwijs is een hoog opgeleide professional die leraren ondersteunt om passend onderwijs aan begaafde leerlingen te verzorgen. Maar wat maakt die professional tot specialist? In een onderzoek naar de competenties van deze professional houden we het beroepskader van deze professionals tegen het licht.

We vragen daarvoor medewerking leraren die werkzaam zijn in het primair onderwijs. Wat vinden zij belangrijk? Van leraar tot directielid, van plusgroepleraar tot onderwijsassistent. Wat moet de specialist begaafdheidsonderwijs weten en kunnen om passend onderwijs aan de begaafde leerlingen op een school te bieden? Hoe kun je in de praktijk competent gedrag van die specialist begaafdheidsonderwijs herkennen?

Wil je meer weten over het onderzoek? Dat kan! Op de website www.slimeducatief.nl vind je alle informatie om te beslissen of je mee wilt doen. Wil je mee doen dan meld jij je meteen via de website aan. Je neemt deel vanachter je eigen pc. Deelnemen kost ongeveer 1,5 uur.

424
HomeOnderwijsThema'sProfessionalsScholen & Organisaties