Nieuwsoverzicht

Kennis en expertise over (hoog)begaafdheid ontwikkelen

20 februari 2018

’Hoe eerder je begaafdheidskenmerken herkent, hoe sneller een kind de gewenste begeleiding en ondersteuning krijgt. Je moet dus weten hoe je verrijkend onderwijs biedt. Onderwijs waarin je naar behoefte flexibel kunt inspelen op verschillen tussen leerlingen en ook kenmerken van begaafdheid aanspreekt. Op die manier krijgen begaafde kinderen de kans hun talenten te ontwikkelen.’

Daarvoor is kennis en laagdrempelig beschikbare expertise op het gebied van (hoog)begaafdheid op alle scholen nodig.

» Lees meer in de blog:
'Zorg dat alle scholen expertise hebben over (hoog)begaafdheid' 

 

Regionale themaconferenties in maart: mis het niet!

Om het delen van kennis en ontwikkelen van expertise laagdrempelig mogelijk te maken, organiseert het Informatiepunt Onderwijs & Talentontwikkeling (SLO) in maart vier regionale themaconferenties 'Dubbel Bijzonder'. Op 13, 15, 21 en 22 maart gaan we hiervoor naar Goes, Alkmaar, Bakkeveen en Amersfoort. De conferenties vinden plaats vanaf 16 uur.

Een mooie kans om in de regio deel te nemen aan een rijk en divers aanbod om meer te leren over (hoog)begaafde kinderen en om andere betrokkenen bij de begeleiding van begaafde kinderen te ontmoeten en van elkaar te leren.

Alle deelnemers ontvangen bovendien gratis diverse hulpmiddelen die het Informatiepunt Onderwijs & Talentontwikkeling (SLO) heeft ontwikkeld, zoals de gespreksplaten (placemats) en de hulpmiddelen bij de 'Doelen en Vaardigheden voor Ontwikkeling (DVO)' (poster, waaier, kaartenset met doelen bij iedere vaardigheid).

» Meld je snel aan voor de regionale conferenties in maart via de agenda

1918
Bron: Informatiepunt Onderwijs & Talentontwikkeling (SLO)
HomeOnderwijsThema'sProfessionalsScholen & Organisaties