Nieuwsoverzicht Bewaren

Een bijzonder symposium over uitzonderlijk begaafde kinderen

3 september 2017

P. Susan (Sue) Jackson uit Vancouver, Canada, maker van de alom geprezen documentaire ‘Rise’, geeft tijdens dit event workshops en lezingen aan ouders, psychologen, psychiaters, onderwijzers, coaches, beleidsmakers en hoogbegaafden.

Sue Jackson heeft samenwerking gezocht met Renata Hamsikova van IeKu Advies om dit internationale en unieke symposium te organiseren. Dit symposium staat in het teken van onderzoek, voorlichting en het bewonderen van de prachtige geest van onze intelligentste kinderen en tieners.

Aangezien uw instelling betrokken is of kan zijn bij het maatschappelijke thema ‘hoogbegaafdheid’, willen wij dit symposium bij u onder de aandacht brengen. Het symposium zal volledig in het teken staan van bijzondere wereld van uitzonderlijk begaafde kinderen en tieners en hun individuele behoeftes.

Waarom is dit symposium belangrijk?

Uitzonderlijke begaafdheid is een manier van ervaren, denken en creëren die fundamenteel anders is dan gangbare menselijke ervaringen.

En…het zou anders kunnen zijn dan wat u denkt …

Uitzonderlijk begaafde leerlingen die 99.9ste percentiel scoren op intelligentie onderzoeken óf op een uitzonderlijke wijze leiderschap, kunstzinnigheid, creatief productief denken, ondernemerschap of technisch inzicht uiten, zijn de meest ondergewaardeerde deelnemers van het huidige onderwijssysteem.

Het onvermogen van de meeste onderwijsgevenden om te identificeren of in ieder geval tegemoet te komen aan de uitzonderlijk begaafde leerlingen, zorgt bij deze kinderen voor angst, frustratie en functioneel onthand zijn in de klas en in het leven.

Dit is een drama voor een kind en zijn of haar familie en een verregaande verspilling van verbazingwekkend menselijk potentieel en creatief vermogen.

Veel artsen, psychologen, raadgevers, coaches en maatschappelijk werkers zijn eveneens niet geïnformeerd over de karakteristieken van de uitzonderlijk begaafde kinderen die aspecten van bekende geestesziekten lijken te weerspiegelen. Dit gebrek aan kennis resulteert in noodlottige misdiagnoses.

Uitzonderlijk begaafde kinderen hebben ongewone en uitzonderlijke manieren om te leren, denken en produceren. Dit valt niet in een hokje te plaatsen. Ten nadele blijven zij vaak onbegrepen.

Het is essentieel dat professionals, families, beleidmakers en onderwijsgevenden worden voorgelicht hoe zij deze bijzondere groep kinderen kunnen ondersteunen.

Inmiddels hebben zich veel deelnemers uit Nederland, Europa en de Verenigde Staten zich aangemeld. Lees alles over de inhoud en meld u tijdig aan. U krijgt waardevolle inzichten over deze doelgroep.

Klik op deze link voor informatie en aanmelding

Mocht u vragen hebben over het symposium of over uitzonderlijke begaafdheid, neem contact op via renata@ieku.nl.

Dit symposium wordt georganiseerd door Renata Hamsikova van IeKu-Advies en Joyce Luider-Veenstra van Gewoon Hoogbegaafd, beide ECHA Specialist in Gifted Education.

974
HomeOnderwijsThema'sProfessionalsScholen & Organisaties