Nieuwsoverzicht Bewaren

VO bestuurders en/of schoolleiders gezocht voor leertraject scenarioplanning

20 januari 2017

Trends en ontwikkelingen volgen elkaar in hoog tempo op. Hoe houdt u als schoolleider of bestuurder grip op de toekomst? Tijdens dit leertraject van het VO-raad programma Stap 2 ontwikkelt u verschillende methoden om strategische keuzes te maken. Het leertraject start op 1 februari en loopt t/m maart.

Inhoud traject

Wie weet hoe het voortgezet onderwijs er over 10 jaar uitziet? Scenariodenken is een methode om strategieën te ontwikkelen, die organisaties of onderdelen daarvan voorbereidt op de toekomst. Ook schoolleiders en bestuurders moeten alert zijn op trends en ontwikkelingen om de schoolorganisatie te kunnen bijsturen. In vier workshops van elk een dagdeel maakt u kennis met scenarioplanning. Naast de theorie gaat u actief aan de slag met vraagstukken die in de toekomst van belang zijn voor uw eigen schoolorganisatie.Wij beogen aan het eind van het traject een groep ambassadeurs te hebben die dit ook bij andere scholen (binnen of buiten hun bestuur) willen benutten. Zo hebben ook anderen hier profijt van en kunnen deelnemers zich de methodiek na het traject nog meer eigen maken.

Programma workshops:

  1. Scope en trends (1 februari)
  2. Trendanalyse (15 februari)
  3. Toekomstscenario’s (8 maart)
  4. Strategie, met o.m. ervaringsdeskundige Jan-Willem Meinsma, lid CvB Hogeschool Windesheim (22 maart)

Tijden en locatie

Alle workshops vinden plaats tussen 14.00 en 18.00 uur in Utrecht.

Voor wie

Maximaal 12 bestuurders en/of eindverantwoordelijk schoolleiders van middelgrote schoolorganisaties (3000-5000 leerlingen).

Kosten

Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Meer informatie en aanmelden via de website van de VO-Raad.
Zie ook bijgaande flyer.

896
HomeOnderwijsThema'sProfessionalsScholen & Organisaties