Nieuwsoverzicht

Uitslag eerste ronde wedstrijd 'Elk talent telt' 2016/2017 bekend!

17 januari 2017

In de afgelopen maanden is door veel teams hard gewerkt om een inspirerende themamiddag te ontwerpen in het kader van de wedstrijd 'Elk talent telt!'. De themamiddag bestaat uit uiteenlopende activiteiten voor een doelgroep naar keuze en moest in woord en beeld (bijvoorbeeld een filmpje, flyer of stripverhaal) gepromoot worden om door te kunnen naar de finaleronde.

Met als resultaat 98 inzendingen met vele prachtige promoties, waarvan de jury erg onder de indruk was. Er was zichtbaar hard gewerkt aan de filmpjes, Prezi's, PowerPoints, websites en flyers met diverse originele thema's voor verschillende doelgroepen. We willen hierbij dan ook allen die hebben meegewerkt aan de ingezonden promoties bedanken.

De uitslag

Een 9-koppige jury heeft alle inzendingen bekeken en beoordeeld. Met behulp van de succescriteria zijn de inzendingen van de volgende acht scholen geselecteerd voor de finaleronde:

  •           Basisschool Het Baken uit Werkendam
  •           Da Vinci uit Zevenaar
  •           Daltonschool de Rank uit Hengelo
  •           De Vondelschool uit Bussum
  •           Hi-level De Vendelier uit Helmond
  •           OBS Slingerbos uit Diepenveen
  •           Oranje-Nassauschool uit Stolwijk
  •           THIM uit Alkmaar

De teams van deze scholen strijden op woensdag 29 maart 2017 op de finaledag van de wedstrijd 'Elk talent telt' en zullen dan hun themadag presenteren. Die dag gaat de jury letten op inhoud, creativiteit, presentatie, vormgeving en proces van de makers. De jury bestaat uit ontwikkelaar van uitdagend lesmateriaal Minka Dumont, vormgeefster Els Kok, onderwijsspecialist wetenschap en techniek Marja van Graft en specialist talentontwikkeling Yvonne Janssen. De gemaakte promoties zijn zeer veelbelovend en zowel de jury als het team van het informatiepunt Onderwijs & Talentontwikkeling ziet uit naar de wedstrijddag.

» Bekijk de wedstrijdopdracht van 2016/2017

1340
HomeOnderwijsThema'sProfessionalsScholen & Organisaties