Sessie

Het begeleiden van perfectionisme

Wanneer:
    • 16:30 - 20:15 - ( 6 / 30 )
Spreker(s): Dick Verwij (Sessieleider)

Perfectionisme is een complex probleem; het heeft te maken met motivatie, overtuigingen, stadia van succes en geluk, eerdere ervaringen van een kind, verwachtingen, mindset… Een perfectionist lijdt onder zijn eigen instelling; het moet 100% goed zijn en dientengevolge zal hij altijd onvolkomenheden vinden. Hoogbegaafde kinderen en jongeren zien snel wat er niet klopt, wat niet eerlijk is, wat niet consistent is. En omdat ze ook zeer gevoelig zijn, komt de imperfectie hard aan.

De sleutel tot verandering zit in het veranderen van die instelling. Met dat gegeven ga je aan de slag in deze workshop met praktische uitleg, voorbeelden en oefeningen.

Aan bod komen statische- en groeimindset, feedback geven op inzet en niet op resultaat. Inzet en strategie vormen het resultaat. Fouten maken is niet erg, het enige wat erg is, is niets doen, geen inzet tonen. Stel samen met het kind reële doelen en bedenk hoe het elke dag succes kan behalen. Vier succes en zorg voor echte beloningen. Praat over mislukking; laat het kind/ de jongere beseffen dat de wereld niet is vergaan. 

Last but not least gaan we ook naar ons eigen perfectionisme kijken. Door zelf voor te leven hoe je met fouten omgaat, hoeveel je eist van jezelf, hoe je tevreden kunt zijn, leer je kinderen hoe ze zelf de lat zo kunnen leggen dat ze succesvol kunnen zijn.

Deelnemers

Profielfoto van Annemarie van Leeuwen
HVX Herbert Vissers Lyceum
Profielfoto van Marinka de Bruijn
Marinka de Bruijn
(onbekend)
Profielfoto van Willemijn Schuurmans
Dik Trom school
Profielfoto van Danielle van Veeren
Zelfstandig
Profielfoto van Barbara Hoogland
Stichting Klasse
Profielfoto van Ellemieke Severs
obs 't Palet