Sessie

Werken aan executieve vaardigheden

Wanneer:
    • 16:30 - 20:15 - ( 10 / 30 )
Spreker(s): Liesbeth Pennewaard (Sessieleider)

Uit onderzoek blijkt dat het hebben van goed ontwikkelde executieve vaardigheden meer invloed heeft op schoolsucces dan intelligentie. Juist veel begaafde leerlingen ontwikkelen geen goede executieve vaardigheden omdat ze weinig uitdagende opdrachten krijgen waarin ze oefenen met deze vaardigheden. SLO heeft materialen ontwikkeld rond de executieve vaardigheden voor PO en VO. Met deze materialen kan een mentor, coach of lerraar zijn leerlingen helpen om te ontdekken aan welke executieve vaardigheden zij willen werken. De materialen kunnen zowel individueel, als in de klas gebruikt worden. Tijdens de workshop gaan de deelnemers de materialen ervaren en leren ze deze te gebruiken in de klas. 

De materialen die tijdens de workshop aan bod komen zijn de kleedjes, de kaartjes en de verschillende analyse instrumenten en het werken met spellen komt ook aan bod. 

Liesbeth Pennewaard is senior curriculumontwikkelaar bij SLO, onderwijskundige en docent Engels. Inhoudelijk staan maatwerkroutes, leerdoelenkaarten, de moderne vreemde talen en ICT regelmatig op haar agenda.

Deelnemers

Profielfoto van Ciska Tillema
Ciska Tillema
De Tjongerwerven CPO
Profielfoto van Linda Hoekman
Linda Hoekman
Gymnasium Celeanum
Profielfoto van yvonne Uiterwijk Winkel
yvonne Uiterwijk Winkel
de regenboog
Profielfoto van Laura Krul
Laura Krul
Floreant
Profielfoto van Anouk Vos
Floreant Dalfsen - Basisschool de Spiegel
Profielfoto van Henriët van Kampen
Henriƫt van Kampen
PCO-N