Studievaardigheden in hbo/wo

Wanneer:
    • 11:45 - 12:30 - ( 13 / 30 )
Spreker(s): Rianne van de Ven (Sessieleider)
Locatie: zaal 16

Ondanks het feit dat er meer en meer aandacht voor hoogbegaafdheid in het PO en VO is, hebben lang niet alle HB studenten het passende onderwijs dat ze nodig hadden, gekregen. In het HBO en op de Universiteiten zien we dan ook veel studenten die problemen met studeren ervaren. In deze inspiratieronde bespreken we welke problematiek we zien en wat we daaraan kunnen doen.

Rianne van de Ven is sinds 2007 coach voor hoogbegaafde volwassenen in Wageningen. In haar praktijk ziet ze ook veel studenten. Daarnaast is za als vrijwilliger verbonden aan het Instituut Hoogbegaafdheid Volwassenen (bestuursvoorzitter) en de ECHA Vereniging Nederland (bestuurslid Intervisie).

Simone Keijsers is sinds 2000 werkzaam aan de Universiteit Leiden als Trainer/Coach Keuzevaardigheden, Studievaardigheden en sinds 2012 Hoogbegaafdheid. Verder traint zij ook collega’s in verschillende vaardigheden. Tevens heeft zij een eigen bedrijf in Training en Coaching, is Secretaris en Vicevoorzitter van ECHA Nederland en mede oprichter van Stichting Hoogbegaafdheid in het Hoger Onderwijs

Deelnemers

Rianne van de Ven Coaching & Consulting
Feniks Talent
AABBC
Universiteit Leiden Afdeling SOZ/SEA
SWV Rivierenland
De Interactie
(onbekend)
Vereniging Begaafdheidsprofielscholen
Het Kiesbureau
(onbekend)
Roychang Ditiecher
(onbekend)
Inge Jager
Jager Coaching
Astrid Brunink
(onbekend)
HomeOnderwijsThema'sProfessionalsScholen & Organisaties