2e leerlingen zien en begeleiden

Wanneer:
    • 13:45 - 15:00 - ( 30 / 31 )
Spreker(s): Eleonoor van Gerven (Workshopleider)
Locatie: zaal 16

In deze workshop gaan we in op het betekenisvol reageren op de educatieve behoeften van begaafde leerlingen waarbij er ook kenmerken van een leer- of ontwikkelingsstoornis worden waargenomen. Daarbij verkennen we wat leraren kunnen doen in hun eigen klas in een pre-diagnostisch stadium. Deze educatieve behoeften kunnen te maken hebben met heel diverse aspecten van de kinderlijke ontwikkeling en overstijgen daarmee aanpassingen in het curriculum. Zowel de behoeften als de interventies worden bekeken vanuit een systemisch perspectief. Je kunt het ontwikkelen van interventies zien als het draaien aan de koppen van een systeem van tandwieltjes. Als je aan een tandwieltje draait, verandert ook de stand van de andere tandwieltjes.
In deze workshop gaan we het niet hebben over diagnose/misdiagnose. Je krijgt géén pasklare oplossingen en interventies mee. Je leert wél waar je rekening mee moet houden als je effectieve interventies voor jouw leerling wilt ontwikkelen.

Eleonoor van Gerven (pedagoog) is gespecialiseerd lerarenopleider. Zij ontwikkelde o.a. de post-hbo registeropleiding Specialist Begaafdheid. Samen met Annemieke Weterings ontwikkelde zij de post-hbo registeropleiding Specialist Begaafd en Speciaal (gericht op de begeleiding van dubbel bijzondere leerlingen). Eleonoor begeleidt scholen vanuit het principe van duurzaam opleiden hoe zij passend onderwijs voor begaafde leerlingen kunnen verzorgen. Eleonoor schreef verschillende boeken over begaafde leerlingen in het primair onderwijs.

Deelnemers

De Arentschool
Christel Jansen
BS t Kempke St Odilienberg
Pieternel Bougoufa-Jansen
Basisschool 't Kempke
Excellentiebrigade PlatOO
Over de Grenzen
Slim! Educatief
Day a Weekschool t.a.v. Ytien de Jong
basisschool st Michael
OBD Noordwest
Jantine Heere
OBD Noordwest
Metavidu
Eenbes
Stichting Spolt
In Mixto, in verbinding
Mireille van Dijk
Bernard Lievegoed School
Henriƫtte Swart
Christiaan Huygens
Elleke Snippe
Christiaan Huygens
Expertis Onderwijsadviseurs
Skozok
St. SWV Passend Onderwijs Rijnstreek
Briljant Onderwijs, Parkschool
Samenwerkingsverband Onderwijs Dat Past
Susan Deen
SBO 't Palet
Marja Tijman
Triangel
De Haarlemse Montessorischool
Eke Heuff
OPOT
OBS Anne Frank, Nova
Mourits van Stapele
(onbekend)
Willemien Hoekstra
SWV Kind op 1
Alberdingk Thijm Scholen
HomeOnderwijsThema'sProfessionalsScholen & Organisaties