Zorg en onderwijs hand in hand voor begaafde kinderen en hun ouders

Wanneer:
    • 13:45 - 16:45 - ( 36 / 40 )
Spreker(s): Arjan van Dijk (Workshopleider)
Locatie: zaal 17

In Amersfoort bouwt Arjan van Dijk (voormalig directeur Feniks Talent en adviseur/trainer bij Dynamiek) aan een unieke voorziening: een doorlopend vangnet voor begaafde kinderen en hun ouders. In dit project werkt hij samen met de gemeente Amersfoort, samenwerkinsgverband, zorgaanbieders en voltijds begaafdheidsonderwijs. Doel van deze samenwerking is vroegtijdig problemen in de ontwikkeling te signaleren en te ondersteunen op een zo licht mogelijke wijze. Maar ook het bieden van intensieve zorg en opvang bij uitval. Amersfoort bouwt als een van de eerste Nederlandse gemeenten aan een volledig dekkend continuüm van zorg en passend onderwijs voor begaafde leerlingen. Ook op andere plekken in Nederland is Arjan actief in het adviseren bij nieuwe initiatieven.
Doorgaans geen makkelijke opgave met zoveel partijen en Arjan deelt niet alleen succesverhalen, maar ook de valkuilen en uitdagingen. Aan bod komen: missie en visie, beleid, samenwerking, indicatiestelling, begeleidingsvisie en methodiek en casuïstiek. Arjan neemt enkele samenwerkingspartners mee en er is ruimte voor jouw eigen situatie en vragen. Sterker nog: je kunt direct aan de slag. Als deelnemer krijg je gratis een ontwikkel-draaiboek uitgereikt voor het creëren van een HB onderwijs-zorg ondersteuningsnetwerk in jouw eigen regio. Deze workshop is geschikt voor iedereen die in uitvoering, beleid of management betrokken is bij de ondersteuning van begaafde leerlingen.

Arjan was directeur van Feniks Talent (opvang van begaafde drop-outs) van 2015 tot 2019 en weet veel van hoogbegaafdheid en schooluitval en over beleidszaken rond jeugdzorg en onderwijs. Arjan is nu als projectleider nog betrokken bij de opbouw van Feniks Talent Junior, een voorziening voor begaafde drop-outs van 4 tot 12 jaar in Amersfoort. Arjan studeerde theologie (1993), pedagogiek (1997)en haptonomie (2008). Hij werkt als zelfstandig adviseur/coach en opleider vanuit zijn eigen praktijk, genaamd Dynamiek, voor o.a. Feniks Talent Junior, Academie Coaching en Counselling, Novilo en Sektesignaal. Arjan is een enthousiast zeiler en zet ook regelmatig zijn zeilklipper in voor teambuilding en "hei"dagen. 

Deelnemers

stichting iQ+
Passend Onderwijs Almere
Porta Mosana College Maastricht
Feniks Talent
Pauline Mol
Porta Mosana College
Carolin Grömping
Universiteit Twente
het ABC
Passend Onderwijs Almere
KC Het ijzeren kind
Lichtblauw
Susan Teerink
stichting Brevoordt
Natuurlijk Uitdaging
Damiaanschool
Bernadette Lange
Damiaanschool
Day a Week School Amsterdam
Sanne de Nobel leerkracht, coach en begeleider
Dr. Nassaucollege
Nynke Speelman
Dr. Nassau College Norg
SWV de Meierij
Day a Week School
EduSamWer / Spare-it
Karin Flaman
PlusTeam gemeente Geldrop-Mierlo en Waalre
Cnopiusklas Zwolle
Kinderpraktijk Derkein
Spring Talentbegeleiding
Kliq Onderwijsadvies/SWV Utrecht PO
Kelly Haenraets-Smits
Basisschool Extralent
Monica van Driesten
Basisschool Natuurlijk
Swaan Smit
CED-Groep
dr. Nassaucollege Quintus
Demelza van Gerwen
Demelza van Gerwen
Marielle van Rijswijk
Instituut Blankestijn
Nanne Middelburg
Sterk VO
kindercoachhoorn
SWV Driegang
HomeOnderwijsThema'sProfessionalsScholen & Organisaties