Congres

Conferentie Begaafdheid, creativiteit & talentontwikkeling - dag 1

13 november
Organisator: Informatiepunt Onderwijs & Talentontwikkeling (SLO)
Nog beschikbare plaatsen: 289
Inschrijving open: 16 september 2019 - 11:00 t/m 11 november 2019 - 09:00

Evaluatie conferentie 'Begaafdheid, creativiteit & Talentontwikkeling'

  • Was jij erbij op 13 november? Geef ons dan je feedback/-forward via deze enquête.
  • Was jij erbij op 14 november? Geef ons dan je feedback/-forward via deze enquête.

 

Meld je aan voor de Conferentie Begaafdheid, Creativiteit en Talentontwikkeling 2019!

Op 13 en 14 november 2019 organiseert het Informatiepunt Onderwijs & Talentontwikkeling (SLO) samen met het het National Talent Centre of the Netherlands (NTCN) een conferentie bij NBC congrescentrum in Nieuwegein. Het thema van de conferentie is 'Samen talenten stimuleren en vieren'. We besteden aandacht aan het stimuleren van creativiteit, talentontwikkeling en persoonlijke groei en benaderen dit vanuit een levensloopperspectief. We richten ons hierbij op stimulerende factoren die van invloed zijn op de ontwikkeling van begaafde kinderen, adolescenten en volwassenen.

Programma

De keynotes worden verzorgd door Patty Drapeau (donderdag) en Maarten Vansteenkiste (woensdag). Na de ochtendkeynote volgt op beide dagen een inspiratieronde, waarin ervaringsverhalen en praktijkvoorbeelden gedeeld worden. Aansluitend aan de goed verzorgde lunch zijn er in het middagprogramma twee rondes met  workshops en lezingen en parallel daaraan een ronde met een keuze uit 6-8 verdiepingsworkshops van 3 uur die aansluiten op de meest recente wetenschappelijke inzichten en ervaringen uit de praktijk. Met sprekers uit de US,  België en Nederland biedt deze jaarlijkse conferentie over begaafdheid volop inspiratie en nieuwe inzichten, vanuit een breed perspectief, zowel nationaal als internationaal. 

Patti Drapeau Maarten Vansteenkiste
Drapeau is o.a. bekend van haar vele boeken, zoals 'Differentiating with graphic organizers', 'Diffentiated instruction' en 'Sparking student creativity'.  Vansteenkiste is o.a. bekend van zijn onderzoeken naar de zelfdeterminatietheorie en samenwerking met Deci & Ryan en zijn boek 'Vitamines voor groei'.

Voor wie?

De conferentie heeft een brede doelgroep: leraren, ervaringsdeskundigen (jongeren, ouders, volwassenen), onderwijs- en zorgprofessionals, onderzoekers, schoolleiders, bestuurders, leerplichtambtenaren en  onderwijsconsulenten. Iedereen die geïnteresseerd is in en betrokken is bij de begeleiding van begaafden, in onderwijs, werk en andere contexten is van harte welkom.

Stel je persoonlijke programma samen

Inschrijven is mogelijk van 16 september tot 11 november 2019. Bekijk hiervoor eerst het programma. Je kunt hierbij de sessies die je interesse hebben als favoriet markeren. Tijdens het inschrijven kun je vervolgens een persoonlijk programma samenstellen en per ronde een definitieve keuze maken.

Je kunt je inschrijven voor één dag of voor beide dagen. Het programma is op beide dagen zo goed als gelijk. Per dag heb je de keuze uit 12 verschillende workshops, 8 verdiepingsworkshops en 12 inspiratiesessies en 4 lezingen. Let op: je kunt voor de middag kiezen voor 2 workshops van ieder 1,5 uur óf voor 1 verdiepingsworkshop van 3 uur!

Tijl Koenderink, Eleonoor van Gerven en Marion van de Coolwijk zijn alleen op woensdag aanwezig. Xandra van Hoof en Marc van Zanten zijn alleen op de donderdag aanwezig.

Inschrijven kan vanaf maandag 16 september!

» Programma en aanmelden voor woensdag 13 november

» Programma en aanmelden voor donderdag 14 november

Afronden van je inschrijving

Je kunt de inschrijving afronden, nadat je via iDeal de betaling hebt voldaan. Volg daarna de instructie om terug te keren naar de conferentiepagina voor een volledige afronding. Je ontvangt een automatische bevestiging van je inschrijving per mail met als bijlage een bevestiging van de betaling. Neem contact met ons op als je deze mail niet ontvangt.
Achteraf betalen aan de hand van een factuur is niet mogelijk!

N.B. Deelnemers uit België kunnen - na het samenstellen van hun persoonlijke programma - met creditcard online de betaling afronden.

Annuleren

Als er omstandigheden zijn, waardoor je niet meer aan de conferentie kunt deelnemen, kun je de inschrijving annuleren via deze pagina (indien ingelogd). Hiervoor hanteren wij de volgende annuleringsregeling

Organisatie

Deze conferentie wordt samen met het National Talent Centre of the Netherlands (NTCN) georganiseerd. NTCN heeft als Landelijk Expertisecentrum Begaafdheid & Talentontwikkeling de missie om bij te dragen aan de optimale ontwikkeling van talentvolle, creatieve, begaafde kinderen, jongeren en volwassenen

        

ETSNHet National Talent Centre of the Netherlands is het Europese Talent Centre in Nederland en maakt deel uit van het European Talent Support Network (ETSN), een initiatief van de European Council for High Ability (ECHA). 

- Naslag van de conferenties in 2018  2017, 2016, 2015 en 2014

Kosten

  • PRIJS: € 95,00

    Kosten per conferentiedag, inclusief koffie/thee, uitgebreide lunch, netwerkborrel en materialen.