Samenwerken in de regio

Wanneer:
    • 11:45 - 12:30 - ( 8 / 50 )
Spreker(s): Karin Elburg (Sessieleider), Lineke van Tricht (Sessieleider)

Laat u inspireren door de volgende 2 praktijkvoorbeelden:

Samen werkt!

Stichting Brevoordt is een boven bestuurlijke samenwerking binnen het SWV Oost Achterhoek. Stichting Brevoordt heeft, in het kader van passend onderwijs voor alle kinderen, de laatste jaren veel geïnvesteerd en ontwikkeld op het gebied van hoogbegaafdheid. Kenmerkend hierbinnen is de systemische aanpak, niet alleen het begaafde kind staat centraal, maar het hele systeem rondom het kind wordt meegenomen in een integrale aanpak. Onderwijs, gemeenten en zorg vinden elkaar in samenwerking. Een aanpak die werkt!

Karin Elburg is werkzaam als extern begeleider en specialist begaafdheid en is verantwoordelijk voor ontwikkel- en uitvoerende taken binnen de Stichting Brevoordt.

De Leidse aanpak voor talentontwikkeing

Talentontwikkeling voor 0 - 24-jarigen: een grote ambitie voor een kleine stad. In Leiden werken sinds 2015 zo’n 50 partners samen in De Leidse Aanpak. Van kinderdagverblijven tot Universiteit; van psychologenpraktijk tot museum. Drie jaar projectperiode heeft ons veel geleerd en dit najaar is De Leidse Aanpak 2.0 van start gegaan. Benieuwd naar de do’s en don’ts van zo’n grote samenwerking?

Lineke van Tricht is ECHA-specialist in gifted education, werkte 14 jaar in het VO en nu alweer 10 jaar als zelfstandige. Haar hart ligt bij onderwijs en talentontwikkeling, haar expertise in het creatief en inhoudelijk verbinden van professionals. Ze denkt altijd in mogelijkheden en inspireert op die manier tot nieuwe ideeën en oplossingen.

Media & downloads

Deelnemers

Bureau Talent
St Brevoordt
Stichting Netwerk MBO Excellent
Praktijk de Interactie
Studio Wishdom
Olga Stoffels
OBS De Regenboog
HomeOnderwijsThema'sProfessionalsScholen & Organisaties