De emotionele begeleiding van begaafde kinderen. Voor ouders en ieder die betrokken is!

Wanneer:
    • 11:45 - 12:30 - ( 17 / 50 )
Spreker(s): Wanda Glebbeek (Sessieleider), Hetty Velthuis (Sessieleider), Marijse van der Aar (Sessieleider)

Laat u inspireren door de volgende 2 ervaringsverhalen:

#samenlukthet

Een persoonlijk verhaal over een gefrustreerd, verdrietig en vastgelopen HB jongetje dat het vertrouwen in school, leerkrachten en vooral ook in zichzelf weer terug vond.

Wanda Glebbeek is van oorsprong jeugdhulpverlener en nu HB coach. Ze denkt en werkt met veel passie zowel op micro niveau, middels eigen adviesbureau, als op macro niveau, middels regionale en landelijke werkgroepen mee aan een beter beleid ten aanzien van de begeleiding van (hoog)begaafde kinderen in zorg en onderwijs. Tevens beheerder van het Landelijk Platform voor Ouders van Thuiszitters en last but zeker not least, zelf trotse moeder van drie prachtige (hoogbegaafde) kinderen.

Flow creëren in opvoeding en begeleiding

Begaafde kinderen opvoeden is niet altijd even makkelijk. Het vraagt vaak veel aanpassingsvermogen en creativiteit van ouders. Waar lopen ouders zoal tegenaan, op school, bij elkaar en in hun directe omgeving? Hoe ga je bijvoorbeeld als ouders om met een omgeving die jouw kind niet lijkt te begrijpen en hoe ga je zélf om met de intensiteit van je hoogbegaafde kind? Van hoogbegaafde kinderen wordt in het dagelijkse leven ook veel aanpassingsvermogen gevraagd. Dat gaat bij het ene kind wat makkelijker dan bij het andere. Hoe is het voor je kind om zich vaak zo anders te voelen dan de rest? Hoe belangrijk is het dan dat je thuis een veilige en fijne thuishaven hebt waar je je emotioneel gesteund voelt en jezelf mag zijn? Hoe fijn is het dan om als ouder je twijfels, ideeën en gevoelens samen met andere ouders te bespreken en elkaar daar in te ondersteunen, zodat het steeds minder een opgave wordt en meer een flow, waarin meebewegen, meedoen, -voelen en -denken juist zo belangrijk is!

Hetty Velthuis en Marijse van der Aar leiden samen gespreksgroepen voor ouders van begaafde kinderen die meer willen leren (van en door elkaar) over de emotionele begeleiding van hun begaafde kind(eren). Als theoretische basis dient het boek van J.T. Webb: "De begeleiding van hoogbegaafde kinderen". Maak kennis met deze facilitators op 14 en 15 november tijdens de conferentie (hoog)begaafdheid en talentontwikkeling. www.peers4parents.nl

#peers4parents

Deelnemers

Pluskids
Smart Senses
Praktijk voor Begaafdheid
Spring Talentbegeleiding
Basisschool Don Bosco
Jo-Anne Tempelman-Meter
CCNV
Expertisecentrum Zuidoost Drenthe
(onbekend)
Katya Zwarter
(onbekend)
Maria Luimstra
(onbekend)
Jacqueline Kruunenberg
1e Montessorischool Houten
Femke Lagarde
(onbekend)
Kindkracht 0-12
Kindkracht 0-12
HomeOnderwijsThema'sProfessionalsScholen & Organisaties