(Hoog)begaafdheid vanuit levensloopperspectief

Wanneer:
    • 11:45 - 12:30 - ( 17 / 30 )
Spreker(s): Johan de Deugd (Sessieleider), Chantal Woltring (Sessieleider)

Laat u inspireren door de volgende 2 ervaringsverhalen:

Wat betekent het om (hoog)begaafd te zijn? Opmerkingen n.a.v. het leven van Johan Cruijff

Cruijff werd aan het einde van zijn leven de hemel in geprezen. Zo zou hij aan het begin hebben gestaan van de professionalisering van het voetbal, de bedenker zijn van het totaalvoetbal, de motor van de vele successen van Ajax, het Nederlandse elftal, Barcelona en zelfs het Spaanse Elftal. Maar gedurende zijn leven waren de reacties lang niet altijd zo positief. Een zoektocht naar de moeilijkheden die je zoal tegenkomt als je (hoog)begaafd bent. 

Johan de Deugd is Specialist begaafdheid (ECHA-opleiding) en begeleidt leerlingen op een havo-vwo-school ter voorkoming van onderprestatie. Verder is hij docent maatschappijwetenschappen.

 

Van ego- naar eco-leiderschap: organisaties helen van binnenuit

Van bedrijfsleven tot zorg, van onderwijs tot overheid: overal voelen mensen en hun organisaties hoe een overmaat aan restricties de complexiteit van de wereld verstart. Een optimistisch geluid: de tijd is rijp voor organisaties die mensen, hoogbegaafden incluis, de ruimte durven bieden, die durven ontdekken, spelen en heelheid uitnodigen.

Een uitnodiging tot heelheid, die start intern: persoonlijk leiderschap geven aan jezelf in verbinding met en t.b.v. je team, je organisatie en de wereld om je heen; professioneel en privé.

Chantal Woltring coacht hoog- en creatief begaafde professionals in leiderschapsposities die klem zitten tussen wat hun organisatie van hen vraagt en wat voor henzelf wezenlijk is. Zij nodigt hen uit de complexiteit van de wereld te eren door je sturing te vereenvoudigen. Dit geeft speelruimte. Je voelt je vrij om je leiderschap te delen. Je creëert een gezonde organisatie waarin mensen in welzijn functioneren. Hoge kwaliteit prestaties met lange-termijn werking zijn een vanzelfsprekend resultaat. Dit leef je voor. Je hebt impact en je geeft die impact door.

Deelnemers

www.21stcenturyskillsgame.nl
Rianne van de Ven Coaching & Consulting
Marjolein van Dongen-Verheul
(onbekend)
Woltring Coaching
Bonaventuracollege Mariënpoelstraat
De Talentenhaven
deDNKRS, gelukkig hoogbegaafd
KSG De Breul
Mareike van der Keur
KSG De Breul
Praktijk Psynergiek Oosterbeek
Talentbloeier
Irene Pijck-Kerris
(onbekend)
Daisy Sanches
IHBV
Natuurtalent in t Veld
Aukje Inberg
Ichthus Lyceum
Daan van Loon
Feniks Talent
basisschool De Verwondering
HomeOnderwijsThema'sProfessionalsScholen & Organisaties