Conferentie 'Begaafdheid & Talentontwikkeling' dag 1

14 november
Organisator: Informatiepunt Onderwijs & Talentontwikkeling (SLO)
Nog beschikbare plaatsen: 262
Inschrijving open: 17 juli 2018 - 11:45 t/m 11 november 2018 - 23:00

Evaluatie conferentie 'Bijzonder Begaafd'

Was jij erbij op 14 november? Geef ons dan je feedback/-forward via deze enquête.

Naslag van de conferentie van 14 november: Bekijk de media & downloads

 

Was jij erbij op 15 november? Geef ons dan je feedback/-forward via deze enquête.

De naslag van de conferentie van 15 november: Bekijk de media & downloads

 

 

 

Meld je aan voor de NTCN Conferentie 2018!

Op 14 en 15 november 2018 organiseert het National Talent Centre of the Netherlands (NTCN) een conferentie bij NBC congrescentrum in Nieuwegein. Het thema van de conferentie is 'Flow creëren in leren'. We besteden aandacht aan het stimuleren van creativiteit, talentontwikkeling en persoonlijke groei en benaderen dit vanuit een levensloopperspectief. We richten ons hierbij op stimulerende factoren die van invloed zijn op de ontwikkeling van begaafde kinderen, adolescenten en volwassenen.

Programma

De keynotes worden verzorgd door Michael Piechowski (op 14 november) en Nicholas Colangelo (op 15 november). Na de keynote volgt op beide dagen een inspiratieronde, waarin ervaringsverhalen en praktijkvoorbeelden gedeeld worden. Aansluitend aan de goed verzorgde lunch zijn er in het middagprogramma twee rondes met 15 parallelle workshops en lezingen die aansluiten op de meest recente wetenschappelijke inzichten en ervaringen uit de praktijk. Met sprekers uit de US, Duitsland, België en Nederland biedt deze jaarlijkse conferentie over begaafdheid volop inspiratie en nieuwe inzichten, vanuit een breed perspectief, zowel nationaal als internationaal. 

For our international guests there is an​ English program.

Michael Piechowski Nicholas Colangelo
Piechowski is o.a. bekend van zijn 8-jaar durende samenwerking met Dabrowski aangaande de Theory of Positive Desintegration (TPD) en zijn boeken 'Living with intensity' en 'Mellow out'.  Colangelo is o.a. bekend van zijn onderzoeken naar versnelling en onderpresteren en zijn boeken 'A nation deceived' en 'A nation empowered'.

Voor wie?

De conferentie heeft een brede doelgroep: leraren, ervaringsdeskundigen (jongeren, ouders, volwassenen), onderwijs- en zorgprofessionals, onderzoekers, schoolleiders, bestuurders, leerplichtambtenaren en  onderwijsconsulenten. Iedereen die geïnteresseerd is in en betrokken is bij de begeleiding van begaafden, in onderwijs, werk en andere contexten is van harte welkom.

Voor deze conferentie zijn de volgende registraties aangevraagd: NIP, NVO, FGzPT, LKLR. Toegekende accreditaties worden t.z.t. vermeld op deze pagina. 

Stel je persoonlijke programma samen

Inschrijven is mogelijk tot 7 november 2018. Bekijk hiervoor eerst het programma. Je kunt hierbij de sessies die je interesse hebben als favoriet markeren. Tijdens het inschrijven kun je vervolgens een persoonlijk programma samenstellen en per ronde een definitieve keuze maken.

Je kunt je inschrijven voor één dag of voor beide dagen. Het programma is op beide dagen zo goed als gelijk. Alleen de keynotes en Engelse lezingen in de middag zijn anders en enkele workshops zijn alleen op één van de twee dagen te volgen. Sprekers die alleen op 14 november komen zijn: Evelyn Kroesbergen, Tijl Koenderink, Anne Mijke van Harten, Alexander Minnaert en Christian Fischer. Sprekers die alleen op 15 november komen zijn: Tessa Kieboom, Kathleen Venderickx, Arjan van Dijk, Xandra van Hooff, David van der Kooij en Dick van Hennik. Als je gaat voor beide dagen heb je de keuze uit 34 verschillende workshops, 10 inspiratiesessies en 6 lezingen.

» Programma en aanmelden voor woensdag 14 november

» Programma en aanmelden voor donderdag 15 november

Afronden van je inschrijving

Je kunt de inschrijving afronden, nadat je via iDeal de betaling hebt voldaan. Volg daarna de instructie om terug te keren naar de conferentiepagina voor een volledige afronding. Je ontvangt een automatische bevestiging van je inschrijving per mail met een factuur van het betaalde bedrag. Neem contact met ons op als je deze mail niet ontvangt.

N.B. Deelnemers uit België kunnen - na het samenstellen van hun persoonlijke programma - met creditcard online de betaling afronden.

Annuleren

Als er omstandigheden zijn, waardoor je niet meer aan de conferentie kunt deelnemen, kun je de inschrijving annuleren via deze pagina (indien ingelogd). Hiervoor hanteren wij de volgende annuleringsregeling

https://nl.research.net/r/conferentie-talentstimulering2018-dag1

Organisatie

Deze conferentie wordt georganiseerd door het National Talent Centre of the Netherlands, een samenwerking van het Informatiepunt Onderwijs & Talentontwikkeling, CBO Talent Development en de Radboud Universiteit Nijmegen. Samen vormen zij het Landelijk Expertisecentrum Begaafdheid & Talentontwikkeling en werken daarin nauw samen met andere landelijke partners op dit gebied.

        Radbouduniversiteit Nijmegen

ETSNHet National Talent Centre of the Netherlands is het Europese Talent Centre in Nederland en maakt deel uit van het European Talent Support Network (ETSN), een initiatief van de European Council for High Ability (ECHA). 

- Naslag van de conferenties in 2017, 2016, 2015 en 2014 -

Kosten

  • Prijs: € 75,00

    Kosten per conferentiedag, inclusief koffie/thee, uitgebreide lunch, netwerkborrel en materialen.

11518
Schoolleiding

Is het concept van deze bijeenkomst te gebruiken voor een vergelijkbare bijeenkomst in Limburg?

HomeOnderwijsThema'sProfessionalsScholen & Organisaties