Sessie

Inspiratie uit de praktijk van po

Wanneer:
    • 16:45 - 18:00 - ( 33 / 35 )
Spreker(s): Desirée Houkema (Sessieleider), Ageeth Bos (Spreker), Bouke van der Meulen (Spreker)
Locatie: Winkler Prinszaal

In het primair onderwijs zijn er tal van voorbeelden van scholen en peergroepen die met hun leerlingen structureel werken aan vaardigheden en zo bijdragen aan hun persoonlijke ontwikkeling. Essentiële vragen daarbij zijn: hoe kunnen leerlingen eigenaar zijn van hun eigen leerproces? Hoe koppel je het werken aan vaardigheden aan je lesprogramma? Hoe volg je de ontwikkeling van leerlingen? In deze workshop gaan we in op deze vragen en hoe je daarbij kunt werken met een (digitaal) portfolio. Een aantal praktijkvoorbeelden komt in deze sessie aan bod.  

Comperio College

Op het Comperio College wordt er ingezet op zowel cognitieve talentontwikkeling als op persoonlijke groei van de leerling. Zij maken gebruik van een Persoonlijk Leerplan, een (digitaal) portfolio, en vooral van het voeren van reflectiegesprekken met de leerling. Uiteindelijk doel is om die vaardigheden aan te leren die kinderen in staat stellen om in een veranderende samenleving een plaats te verwerven en te behouden.

‘tjong®talent

In de toptalentklassen van ‘tjong®talent (De Tjongerwerven CPO) heeft realistisch onderwijs een prominente rol. In het lescurriculum wordt gebruik gemaakt van maatschappelijke vraagstukken uit het bedrijfsleven en worden leerlingen analytisch, praktisch en creatief uitgedaagd. In de presentatie worden diverse voorbeelden gegeven over hoe we dit vormgeven. Word net als de (hoog)begaafde leerlingen enthousiast van leren in een werkelijke situatie.

Deelnemers

Profielfoto van Desirée Houkema
National Talent Centre of the Netherlands (NTCN)
Profielfoto van Ageeth Bos
Comprix College
Profielfoto van Bouke van der Meulen
De Tjongerwerven CPO
Profielfoto van Bert Sierink
CSG Het Noordik
Profielfoto van Manon Hof-Steennis
Generaal van den Boschschool
Profielfoto van Eva van Moock
OBS Kloosterveen