Psychologische kwetsuren en traumata

Wanneer:
    • 11:45 - 13:00 - ( 35 / 36 )
Spreker(s): Mia Frumau (Workshopleider)
Locatie: Zaal 7

Deze workshop is gericht op het leren herkennen en omgaan met getraumatiseerde kinderen en jongeren met een cognitive intelligentie op hoogbegaafd niveau. Doel is het vermogen versterken bij professionals om de samenhang te begrijpen tussen het gedrag van het kind, de belevingen zoals gedachten of gevoelens die hij daarbij innerlijk beleeft en de context waarbinnen hij zich bevindt. Daarbij het leren herkennen van onbewuste aandeel van professionals in de ontwikkeling van de kwetsures, die kinderen  en jongeren oplopen. Tot slot het preventief handelen zodat toekomstige kwetsures voorkomen kunnen worden.

Mia Frumau is werkzaam als psycholoog. Zij is wetenschappelijk, diagnostisch en psychotherapeutisch opgeleid en onderlegd. Haar specifieke aandachtsgebied is het onderzoeken en behandelen van kinderen, jongeren en jongvolwassenen met een hoge cognitieve intelligentie en sociale, emotionele of cognitieve problematiek. Het doel is om binnen dit proces de scheefgroei die in de ontwikkeling is opgetreden weer om te buigen zodat iemand weer wordt die hij of zij daadwerkelijk is. Van client wordt, net als van de therapeut, hard werken verwacht om dit tot stand te brengen.

N.B. Op 13 oktober zal Mia tijdens de post-conference ook ingaan op deze thematiek. De post-conference biedt verdieping en uitwisseling tussen specialisten vanuit verschillende disciplines. Deze dag is bedoeld voor professionals met ruime expertise en ervaring op het gebied van de begeleiding van begaafde kinderen en (jong) volwassenen.

» Meer informatie en aanmelden voor de post-conference op 13 oktober

Deelnemers

(onbekend)
Psychologenpraktijk Frumau
Stedelijk Gymnasium Nijmegen
iQBegrijp
Truus van der Wal
Stichting Buiten Gewoon
Bureau BlinQ
MK Talentbegeleiding/Novilo
MOOI Begaafd
GoedPresteren
May Nellen Advies Begeleiding Coaching
Gewoonbijzonder, praktijk voor orthopedagogiek en psychologie
Stichting Leerrijk
Eerste Westlandse Montessorischool Monster
Mirian Rutten
Brigitte Bruens Studiekeuzecoach
Pienterplus
Bureau Onderwijs Plus
Gemeente Amersfoort
HomeOnderwijsThema'sProfessionalsScholen & Organisaties