Kijken áchter het gedrag van kinderen, vraagt een onderzoekende waarderende houding

Wanneer:
    • 14:00 - 15:15 - ( 31 / 31 )
    • 15:30 - 16:45 - ( 31 / 31 )
Spreker(s): Els Pronk (Workshopleider)
Locatie: Zaal 8

Iedereen heeft talent, talent is wie je bént. Dit ligt aan de basis van mijn verhaal.

Hoe ontdek je talent bij kinderen als het gedrag er als een barriëre tussen staat? Hoe benader je hen óók waarderend? Hoe versterk je ook bij hen wat je wél wilt? Want dat we bij álle kinderen talent willen ontdekken en hun zelfvertrouwen willen versterken, ligt voor de hand. Alleen is dat niet altijd gemakkelijk.

Om talent te ontdekken moet je verder kijken dan naar gedragsnivo, dit gaat over identiteit. Juist daar talent stimuleren, versterkt kinderen van binnenuit.

Bij kinderen die lekker in hun vel zitten, en goed functioneren, is ontdekken van dat talent niet zo moeilijk. Een waarderende, stimulerende houding is dan ook vrij eenvoudig. Maar hoe doen we dat bij kinderen die er gedrag vóór zetten, vaak vanuit onzekerheid of angst. Dat kan sterk naar buiten gericht gedrag zijn: boos, geirriteerd, brutaal of clownesk. Maar hetzelfde geldt natuurlijk voor teruggetrokken gedrag. Hoe kijken we daar áchter, om daar talent-is-wie-je-bent te ontdekken en te stimuleren, zodat groei en zelfvertrouwen van binnenuit versterkt kunnen worden? Een waarderende houding is dan van het grootste belang. Tijdens deze wokshop gaan we daar aan ruiken, proeven, oefenen.

Els Pronk, talentbouwer en kindertalentenfluisteraar en blij met mij!-founder, werkt al jaren talentgedreven met ouders en kinderen. Naast haar werk met individuele gezinnen heeft ze de kindertraining Blij met mij! ontwikkeld. Momenteel zijn er ruim 50 opgeleide Blij met mij-trainers, waaronder meerdere edities Blij met mij voor HB-kinderen. Vanuit het Blij met mij-netwerk is een nieuw initiatief gestart: De Talentenbouwers. Tenslotte is zij, samen met Luk Dewulf initiatiefnemer van het netwerk van kindertalentenfluisteraars.

www.blijmetmijacademie.nu

www.blijmetmij.nu

www.kindertalentenfluisteraars.com

Deelnemers

(onbekend)
Skozok
Jozefschool
onderwijsstichting Arcade
Happy Brain Kids
Paraatscholen
Marjolein van der Plasse
Jozefschool Inzake 602587
HB in Beweging
(onbekend)
Level/Up okc De Lindt
Manifesto Hardenberg
Stichting Aves
GoedPresteren
May Nellen Advies Begeleiding Coaching
CED-Groep
Meander
Zien in Eigenheid
Daltonschool de Poolster
Corderius College
Adelbrecht-Windekindschool
Bureau van Bodegom
Samenwerkingsverband Kop van Noord Holland
St. Bavoschool
KBS de Meander
SBO Diekmaat
Gymnasium Apeldoorn
HomeOnderwijsThema'sProfessionalsScholen & Organisaties