Durf jezelf te laten zien in een wereld waarin je bent afgestemd op anderen

Wanneer:
    • 11:45 - 13:00 - ( 20 / 31 )
    • 14:00 - 15:15 - ( 31 / 31 )
Spreker(s): Xandra van Hooff (Workshopleider)
Locatie: Zaal 25

Als hoogsensitieve of begaafde mensen de vraag krijgen: ‘Stel jezelf eens voor, wie ben je?’, is het al lastig te antwoorden, want je naam heb je, maar bén je niet. Net zoals een baan, een woonplaats of een gezin je niet definiëren. Maar hoe dan wel te antwoorden? Zij vragen zich af hoe je jezelf kunt pinpointen op variabelen die morgen anders kunnen zijn. En in het verlengde daarvan, hoe kunnen ze zichzelf zichtbaar maken in een wereld waarin ze zelf al gek worden van de commercie en opgeblazen beloften?

We verkennen in deze workshop de achtergrond van sociale emoties, welke ons de uitdagingen laten zien in zichtbaar durven zijn en kwetsbaarheid. We doen enkele oefeningen op de grens van mindset en storytelling om te laten ervaren dat ‘wie je bent’ er altijd al is maar dat je het enkel jezelf hoeft toe te staan.

Xandra van Hooff is eigenaar van GaveMensen, een opleidings- en expertisecentrum voor hoogsensitiviteit, waar ze oa de geaccrediteerde opleiding "Master of Emotions' en Mindset train-de-trainer geeft. Ze is opgeleid als docent, pedagoge, IB’er en gedragsdeskundige. Het is haar missie mensen de ‘Moed om te Falen’ mee te geven. Zoals ze zelf zegt: “Laten we in onze schaamte compassie vinden, door onze teleurstellingen grootsheid creëren en in frequent falen moed aanleren. Want echte moed, de moed om te durven zijn wie je bent komt niet uit het denken voort. Die ontstaat in het contact met de ander en in je hart…”

Media & downloads

Deelnemers

GaveMensen
Quercus, bureau voor talentontwikkeling
HB in Beweging
(onbekend)
EduSamWer / Spare-it
Leerplein055
bs-Kronenburgh
PeuterPlusgroep-Houten/ KMN Kind & Co
OBS Kloosterveen
Praktijk Mariska Bosch
Ik kies een studie die mij past
Natuurtalent in t Veld
(onbekend)
Stichting Proo
Openbare Basisschool Blaricum
Christelijk Lyceum Zandvliet
PlusTeam gemeente Geldrop-Mierlo en Waalre
CBS Prins Willem-Alexander
HomeOnderwijsThema'sProfessionalsScholen & Organisaties