Congres

Conferentie 'Bijzonder Begaafd'

12 oktober
Organisator: Informatiepunt Onderwijs & Talentontwikkeling (SLO)
Nog beschikbare plaatsen: 332
Inschrijving open: 1 juli 2017 - 00:00 t/m 8 oktober 2017 - 23:55

Deze conferentie heeft al plaatsgevonden. De volgende conferentie is op 14&15 november 2018. Reserveer deze data dus vast in je agenda!

Evaluatie conferentie 'Bijzonder Begaafd'

Was jij erbij? Geef ons dan je feedback/-forward via deze enquête.

Naslag van de conferentie: Bekijk de media & downloads

Volgende bijeenkomsten van het Informatiepunt

De conferentie van 12 oktober heeft inmiddels plaatsgevonden. Graag attenderen we je op de regionale themaconferenties 'Dubbel bijzonder' die in maart 2018 plaatsvinden. Met workshops over o.a. begaafdheid en dyslexie, begaafdheid en prikkelverwerking en handelingsgericht werken met en passende begeleiding voor 'dubbel bijzondere leerlingen', verrijkend (peergroep) onderwijs en de begeleiding van begaafde leerlingen die dreigen uit te vallen of thuis zitten.

» Meer informatie en aanmelden voor de regionale themaconferenties 'Dubbel bijzonder' in maart 2018

Op 12 oktober 2017 organiseert het Informatiepunt Onderwijs & Talentontwikkeling de jaarlijkse conferentie Bijzonder Begaafd. Dit jaar is het thema 'Gezien worden en jezelf laten zien'. We besteden aandacht aan het sociale en emotionele welbevinden, persoonlijke groei en specifieke begeleidings- en ondersteuningsbehoeften van kinderen met kenmerken van begaafdheid en/of kenmerken van leer- en/of gedragsproblemen ('dubbel bijzonder').

Jim Delisle verzorgt de hoofdlezing 'Learning to exhale: Meeting the intellectual and emotional needs of gifted children'. Daarna zijn er 3 rondes met 15 parallelle lezingen en workshops die aansluiten op de meest recente wetenschappelijke inzichten en ervaringen uit de praktijk. Met sprekers uit de US, Engeland, België en Nederland biedt deze jaarlijkse conferentie over begaafdheid volop inspiratie en nieuwe inzichten, vanuit een breed perspectief, zowel nationaal als internationaal. 

Reactie van een deelnemer aan een voorgaande conferentie:

"Een zinvolle inspirerende dag die door een ieder met affiniteit met (hoog)begaafdheid jaarlijks bezocht zou moeten worden!"

Voor wie?

Goede samenwerking en afstemming met iedereen die een rol speelt in het leven van begaafde kinderen en (jong) volwassenen is essentieel. Deze conferentie heeft daarom een brede doelgroep: leraren (po/vo), begaafdheidsspecialisten/ -coördinatoren, (talent)coaches, psychologen, (ortho)pedagogen, jeugdhulpverleners, ondersteuningscoördinatoren, onderwijsadviseurs, onderzoekers, ouders, schoolleiders/bestuurders, leerplichtambtenaren, onderwijsconsulenten en andere betrokkenen rondom de begeleiding van begaafde kinderen.

Voor deze conferentie zijn de volgende registraties aangevraagd: Lerarenregister, NIP, NVO, FGzPT, LKLR. Toegekende accreditaties worden t.z.t. vermeld op deze pagina. 

  

 

Stel je persoonlijke programma samen

Inschrijven is mogelijk vanaf 1 juli 2017 tot 1 oktober 2017. Bekijk hiervoor eerst het programma. Je kunt hierbij de sessies die je interesse hebben als favoriet markeren. Tijdens het inschrijven kun je vervolgens een persoonlijk programma samenstellen en per ronde een definitieve keuze maken. 

Afronden
Je kunt de inschrijving afronden, nadat je via iDeal de betaling hebt voldaan. Volg daarna de instructie om terug te keren naar de conferentiepagina voor een volledige afronding. Je ontvangt een automatische bevestiging van je inschrijving per mail met een factuur van het betaalde bedrag. Neem contact met ons op als je deze mail niet ontvangt.

N.B. Deelnemers uit België kunnen - na het samenstellen van hun persoonlijke programma - met creditcard online de betaling afronden.

Annuleren
Als er omstandigheden zijn, waardoor je niet meer aan de conferentie kunt deelnemen, kun je de inschrijving annuleren via deze pagina (indien ingelogd). Hiervoor hanteren wij de volgende annuleringsregeling.

Post-conference voor experts op 13 oktober

In het verlengde van de conferentie vindt op 13 oktober een post-conference plaats voor experts op het gebied van begaafdheid.

» Bekijk alle activiteiten van het Informatiepunt

Deze conferenties maken deel uit van de activiteiten die het Informatiepunt Onderwijs & Talentontwikkeling organiseert over (hoog)begaafdheid binnen Passend onderwijs. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

» Naslag van de conferenties in 2016, 2015 en 2014.

Kosten

  • Prijs : € 75,00

    Inclusief koffie/thee, lunch en netwerkborrel