Train-de-trainer 'Stimulerend signaleren'

15 maart
Organisator: Informatiepunt Onderwijs & Talentontwikkeling (SLO)
Locatie: Driestar
Nog beschikbare plaatsen: 28
Inschrijving open: 3 februari 2017 - 00:00 t/m 14 maart 2017 - 12:00

Het Informatiepunt Onderwijs & Talenontwikkeling (SLO) organiseert op 15 maart 2017 een 1-daagse train-de-trainer, waarin het thema 'Stimulerend signaleren' centraal staat. De training vindt plaats bij Driestar Educatief (locatie Barneveld) en is bedoeld voor medewerkers van onderwijsadviesdiensten (PO en VO) die binnen hun werkzaamheden scholen begeleiden op het gebied van talentontwikkeling en/ of begaafdheid van waaruit zij 'Stimulerend signaleren' verder kunnen uitdragen, toepassen en implementeren in de scholen.

Deelnemers worden inhoudelijk geïnformeerd en geïnspireerd. Zij krijgen een train-de trainer map waarin hulpmiddelen worden aangereikt om in de praktijk mee aan de slag te gaan in de scholen en het gedachtegoed van Stimulerend Signaleren verder uit te zetten vanuit een gedeelde visie. Door deel te nemen aan de training krijg je daarnaast toegang tot de besloten werkgroep 'Trainers Stimulerend Signaleren', waar samen met andere trainers ervaringen, hulpmiddelen en tips gedeeld worden.

Tijdens de training wordt verkend hoe we op de website www.talentstimuleren.nl en op de websites van de deelnemende onderwijsadviesdiensten transparantie kunnen bieden over experts van onderwijsadviesdiensten die een training hebben gevolgd op het gebied van Stimulerend Signaleren. Daarnaast verkennen we mogelijkheden om jaarlijks een focusgroep op dit thema bij elkaar te brengen. De training wordt gegeven door medewerkers van het Informatiepunt Onderwijs & Talentontwikkeling.

De kosten voor deze trainingsdag zijn €49,-.  Voorkennis op het gebied van begaafdheid en talentontwikkeling is nodig. Voorafgaand aan de trainingsdag wordt  gevraagd een aantal zaken voor te bereiden, hetgeen zo'n drie uur in beslag neemt (zie bijlage).

Geïnteresseerd?

Ben je geïnteresseerd in deze training? Meld je dan vóór 8 maart 2017 aan!

N.B. Voor degenen die in voorgaande jaren hebben deelgenomen aan de 'Train-de-trainer Stimulerend Signaleren' biedt deze bijeenkomst, specifiek voor medewerkers van onderwijsadviesdiensten, vanuit het idee van uitwisseling een verrijkende kans. Bovendien worden de nieuwste inzichten gedeeld.

» Bekijk alle activiteiten van het Informatiepunt

Kosten

  • Prijs: € 49,00

    Inclusief koffie/thee, lunch en trainingsmateriaal

1308
HomeOnderwijsThema'sProfessionalsScholen & Organisaties