Middagconferentie 'Versnellen & Verrijken"

25 mei
Organisator: Informatiepunt Onderwijs & Talentontwikkeling
Locatie: Stedelijk Gymnasium Nijmegen
Nog beschikbare plaatsen: Geen
Inschrijving open: 15 april 2016 - 00:00 t/m 24 mei 2016 - 23:55

Update 19-5: de middagconferentie op 25 mei is volgeboekt!
» Bekijk overige activiteiten van het Informatiepunt

Op 25 mei organiseert het Informatiepunt Onderwijs & Talentontwikkeling (SLO) i.s.m. het Centrum voor Begaafdheidsonderzoek (CBO), BCO Onderwijsadvies en de IJsselgroep van 13.00 -18.00 uur een middagconferentie 'Versnellen & Verrijken'. Tijdens deze middagconferentie staat het thema "Versnellen" centraal, aangevuld met het hieraan gerelateerde thema "Verrijken". De leidende vraag is: wat heeft een leerling op dit moment nodig en in welke omgeving kan dit het beste geboden worden? Hoe kan bijvoorbeeld adequaat worden aangesloten op het leertempo en -niveau van leerlingen? Binnen een jaargroep systeem is "versnellen" een mogelijke maatregel om dit te realiseren, maar hoe zorg je dat de beslissing hiertoe weloverwogen plaatsvindt en hoe begeleid je de versnelde leerling vervolgens, zowel in het po als in het vo? En hoe verhoudt versnellen zich tot andere onderwijsaanpassingen, zoals compacten en verrijken? Deze en andere vraagstukken komen tijdens deze middagconferentie aan de orde. De meest recente wetenschappelijke inzichten en inspirerende praktijkvoorbeelden worden gedeeld en er worden praktische hulpmiddelen aangereikt.

De inleidende hoofdlezing wordt verzorgd door Dr. Lianne Hoogeveen van het CBO. Zij heeft o.a. bijgedragen aan het boek 'A nation empowered: Evidence Trumps the Excuses Holding Back America’s Brightest Students' dat een overzicht biedt van de wetenschappelijke onderbouwing voor versnellen als effectieve onderwijsaanpassing.

Daarna zijn er twee workshoprondes voor verdere verdieping op specifieke thema's en om inzichten en ervaringen uit de praktijk te delen.

Ter afsluiting zal een 17-jarige leerling die tijdens zijn schoolcarrière meerdere keren versneld is, zijn ervaringen en inzichten delen, waarna er tijdens de borrel nog ruimte is voor verdere uitwisselilng en netwerken.

Stel je persoonlijke programma samen

Inschrijven kan tot 22 mei 2016. Bekijk hiervoor eerst het programma. Je kunt hierbij de sessies die je interesse hebben als favoriet markeren. Tijdens het inschrijven kun je vervolgens een persoonlijk programma samenstellen en per ronde een definitieve keuze maken. 

Je kunt de inschrijving afronden, nadat je via iDeal de betaling hebt voldaan. Volg daarna de instructie om terug te keren naar de conferentiepagina voor een volledige afronding. Je ontvangt een automatische bevestiging van je inschrijving per mail. Neem contact met ons op als je deze mail niet ontvangt. Er worden geen facturen verstuurd.

N.B. Belgische banken worden niet ondersteund. Deelnemers uit België kunnen - na het samenstellen van hun persoonlijke programma - de inschrijving daarom niet via online betalen afronden en dienen contact met ons op te nemen voor verdere instructies.

Annuleren

Als er omstandigheden zijn, waardoor je niet meer aan de middagconferentie kunt deelnemen, kun je de inschrijving annuleren via deze pagina (indien ingelogd). Hiervoor hanteren wij de volgende annuleringsregeling.

Kosten

  • Kosten: € 20,00

    Inclusief materialen, koffie/thee en netwerkborrel

5257
HomeOnderwijsThema'sProfessionalsScholen & Organisaties