Inzicht in een andere manier van denken, leren, werken en leven

Wanneer:
    • 14:00 - 15:15 - ( 36 / 36 )
Spreker(s): Marianne van Gelder (Workshopleider)

De mens is van nature een groepsdier, dat zich aanpast om aan de eisen van de groep te voldoen. Een groep verlangt vaak ‘normaal’ gedrag. Dat kan in het geval van hoogbegaafden anders dan standaard verlopen en elke hoogbegaafde is ook weer anders. Binnen de "groep" (hoog)begaafden zijn naast overeenkomsten ook veel individuele verschillen te ontdekken. Uiteindelijk blijft de vraag hoe de (hoog)begaafdheid zich uit voor de betreffende persoon en wat dit betekent voor zijn of haar behoeften op dat moment in zijn of haar leven.

Deze workshop gaat over inzicht en begrip over die andere manier van denken, leren, werken en leven van hoogbegaafden door de verschillende levensjaren heen. Waardoor duidelijk wordt waarom passende begeleiding en ondersteuning op school geboden moet worden. Vaak stamt problematiek waar volwassen hoogbegaafden tegenaan lopen uit hun schooltijd.

Wat gaan we doen:

Ik neem je eerst mee langs de verschillende levensfasen van hoogbegaafd leven, waarbij de nadruk ligt op de schooljaren. We staan stil bij die andere manier van denken, leren en leven en wat hoogbegaafde leerlingen nodig hebben.

In deze workshop wordt duidelijk hoe belangrijk jouw rol als leraar of begeleider is in de begeleiding van een hoogbegaafde leerling en hoe je die rol in de dagelijkse praktijk vorm kan geven.


Drs. Marianne van Gelder is medeoprichter van expertisecentrum hoogbegaafdheid – deDNKRS en auteur van het pas verschenen boek ‘hoogbeGAAFd LEVEN!’.  Als ECHA-specialist in gifted education, ervaringsdeskundige, coach en adviseur is zij gespecialiseerd in succesfactoren voor hoogbegaafden in de verschillende levensfasen en ook in hoogbegaafdheid in vernieuwingsonderwijs zoals Montessori, Dalton en Jenaplan.

Deelnemers

Chemien
deDNKRS - gelukkig hoogbegaafd
Lisette de Kant
Jouw Talent In Beeld
Martha Beeker
Saxion
(onbekend)
Mirian Rutten
Stichting Netwerk MBO Excellent
Rijnlands Lyceum Oegstgeest
Dyslexiepraktijk Repetitio
(onbekend)
(onbekend)
Bornego College
Chris Wiffen
RSG Slingerbos|Levant
POM - Pedagogiek Op Maat
Bianca Smits - Van der Walle
De Zevensprong Zwolle
Casa Tweetalige Montessorischool
basisschool de Oase
Marcelle Bakker stoutjesdijk
(onbekend)
Chr. Scholengemeenschap Het Streek
CINOP
PCBO Plusprogramma
Marjoleine Franke
PPO Rotterdam
Onderwijsstichting Arcade
K van de Ven
Stedelijk Gymnasium Nijmegen
Stedelijk Gymnasium Nijmegen
Pcb De Zevensprong
Jan Lemmens
Lemmens Advies
Herman Willighagen
SBO Het Kompas
Natuurtalent in t Veld
Mari van Gessel
obs Jan Harmenshof
Steffie Muis
Coornhert Gÿmnasium
Lajla van Orden
Praktijk Kind & meer
HomeOnderwijsThema'sProfessionalsScholen & Organisaties