Sessie

Kijken áchter het gedrag van kinderen, vraagt een onderzoekende waarderende houding (let op: VERVALT!)

Wanneer:
    • 14:00 - 15:15 - ( 2 / 31 )
    • 15:30 - 16:45 - ( 6 / 31 )
Spreker(s): (onbekend) (Workshopleider)

Update 26-9: DOOR OMSTANDIGHEDEN VERVALT DEZE WORKSHOP HELAAS...

Had je voor deze workshop gekozen in de 2e of 3e ronde? Kijk dan snel naar de beschikbare alternatieve workshops en wijzig je inschrijving z.s.m. via de website. Indien ingelogd, zie je de groene knop 'Inschrijving wijzigen' in het rechtermenu. Hiermee kun je de stappen van inschrijving met je programmakeuze opnieuw doorlopen en afronden, zodat de wijzigingen worden opgeslagen. Download vervolgens je aangepaste persoonlijke programma en neem dit mee naar de conferentie!

» Bekijk het programma met de mogelijkheden voor de 2e ronde
Naast de reeds beschikbare workshops hebben we Minka Dumont bereid gevonden deze ronde een extra mogelijkheid te bieden voor haar workhop 'Jezelf in zicht: met peers jezelf beter leren kennen'!

» Bekijk het programma met de mogelijkheden voor de 3e ronde
Naast de reeds beschikbare workshops hebben we Floor Raeijmaekers bereid gevonden deze ronde een extra mogelijkheid te bieden voor haar workhop 'Groeimindset begint bij jezelf'!

Let op! De verdiepende workshop 'In je element met wie je bent!' duurt 2 workshoprondes. Als je deze workshop wilt volgen dien je zowel voor deel A als deel B te kiezen (dus de 2e én de 3e workshopronde te wijzigen).

Tip! Bij het aantal inschrijvingen kun je zien of er nog ruimte is in een workshop. Markeer de workshops die je interesse hebben als favoriet en ga daarna je inschrijving wijzigen, zodat je deze snel terug kunt vinden.

 

Onderstaande is door het vervallen van deze workshop NIET meer van toepassing:

Iedereen heeft talent, talent is wie je bént. Dit ligt aan de basis van mijn verhaal.

He ontdek je dat talent bij kinderen van wie hun gedrag er als een barriere tussen staat?

Om dat talent te ontdekken moet je verder kijken dan naar gedragsnivo, dit gaat over identiteit. Juist daar talent stimuleren versterkt kinderen van binnenuit.

Bij kinderen die lekker in hun vel zitten, en goed functioneren, is het ontdekken van dat talent niet zo moeilijk. Een waarderende, stimulerende houding is dan ook vrij eenvoudig. Maar hoe doen we dat bij kinderen die er gedrag vóór zetten, vaak vanuit onzekerheid of angst. Dat kan sterk naar buiten gericht gedrag zijn: boos, geirriteerd, brutaal of clownesk. Maar hetzelfde geldt natuurlijk voor teruggetrokken gedrag. Hoe kijken we daar áchter, om daar talent-is-wie-je-bent te ontdekken en te stimuleren, zodat groei en zelfvertrouwen van binnenuit versterkt kunnen worden? Een waarderende houding is dan van het grootste belang. Tijdens deze wokshop gaan we daar aan ruiken, proeven, oefenen.

Els Pronk, coach bij Grootsklein, werkt al jaren talentgedreven met ouders en kinderen. Naast haar werk met individuele gezinnen heeft ze de kindertraining Blij met mij! ontwikkeld. Sinds enkele jaren is zij eennetwerk van Blij met mij-trainers aan het bouwen in NL en BE. Momenteel zijn er 38 Blij met mij-trainers, waaronder twee edities Blij met mij voor HB-kinderen. Vanuit het Blij met mij-netwerk is een nieuw initiatief gestart: De Talentenbouwers. Tenslotte is zij, samen met Luk Dewulf en Peter Beschuyt, mede-auteur van de Junior Toolbox ‘Ik kies voor mijn talent’.

www.grootsklein.nl

www.blijmetmij.nu

Deelnemers

Profielfoto van Anouk Mulder
Verschil in Talent