Sessie

Waarom een peergroep er zo toe doet!

Wanneer:
    • 16:00 - 17:15 - ( 19 / 28 )
Spreker(s): Basisschoolleerlingen (Sessieleider), Rineke Derksen (Sessieleider)

In een peergroep wordt voor hoogbegaafde kinderen een omgeving gecreëerd waar ze naast intellectueel ook sociaal, emotioneel en creatief volwaardig kunnen ontwikkelen. Vanuit deze basis kunnen de kinderen relaties aangaan met andere hoogbegaafde kinderen. Hier kunnen de kinderen zich ontwikkelen tot gelukkige mensen die hun kwaliteiten durven te gebruiken, thuis, op school en in de maatschappij.

Een peergroep ‘doet er zo toe’, omdat door het omgaan met gelijken een gezond zelfbeeld ontstaat. Kinderen vertellen dat ze dezelfde taal spreken en zichzelf kunnen zijn in een peergroep vanwege de onderlinge herkenning. Dit geeft hen meer rust en zelfvertrouwen. De taak van de begeleiders is om een veilig klimaat te creëren zodat kinderen het proces van ontwikkeling en acceptatie durven aangaan.

In deze lezing zullen hoogbegaafde kinderen aanwezig zijn om als ervaringsdeskundigen mee te praten over het belang van een peergroep. 

Rineke Derksen is samen met Martin Snijders eigenaar van GelukkigHB.  Ze begeleiden hoogbegaafde kinderen individueel en bij GelukkigHBkids in groepsverband. GelukkigHB traint diverse schoolteams, hulpverleners en individuen die met hoogbegaafde kinderen werken. De nadruk in hun begeleiding ligt op het welzijn van hoogbegaafde mensen zodat deze stabiel en gelukkig kunnen ontwikkelen ondanks en dankzij hoogbegaafdheid. Dit komt ook tot uitdrukking in de boeken die Rineke heeft geschreven en het spel dat ze heeft ontwikkeld.

Media & downloads

Deelnemers

Profielfoto van Emma de Winter
(onbekend)
Profielfoto van Rineke Derksen
GelukkigHB
Profielfoto van Christel de Poel
De Poel Coaching
Profielfoto van Annette Bolder - Oorthuysen
Jan van Egmond Lyceum
Profielfoto van Irene Dekker
Praktijk Liberi
Profielfoto van Mirjam Visser-Fuchs
Talentbloeier
Profielfoto van Ido van der Waal
Altena BV.
Profielfoto van Thera de Jong
Emelwerda College