Persoonlijk leiderschap: werken vanuit passie en talenten

Wanneer:
    • 16:00 - 17:15 - ( 35 / 35 )
Spreker(s): Frans Corten (Sessieleider)

Hoogbegaafd talent komt niet altijd vanzelf tot bloei. Er zijn weinig passende ‘loopbaanpaden’ voorhanden en lang niet iedere begeleider kan of wil zich in een hoogbegaafde verplaatsen. Hoe kan je als hoogbegaafde leren om zelf de regie te nemen over je leven en je loopbaan? Hoe ga je om met de ‘afstand tot het gemiddelde’? Hoe vind je de balans tussen je eigen koers en de afstemming met de omgeving? Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen in de afgelopen tien jaar?

Voor de profilering op de arbeidsmarkt blijken algemene beschrijvingen van hoogbegaafden vaak niet te voldoen. De KernTalentenmethode van Danielle Krekels uit België is het eerste analysemodel dat hoogbegaafdheid ‘aankan’. Het is met en door hoogbegaafden ontwikkeld in meer dan 10.000 interviews. Met deze analyse kan je een scherper profiel van jezelf neerzetten, zodat je beter passend werk kan creëren of naar je toehalen. Je kan zowel je burn-out- als je bore-out-gevaar helder in kaart brengen. Beide komen bij hoogbegaafden veel voor.

Door je te richten op je sterke KernTalenten werk je vanuit je innerlijke motivatie. Dat is niet alleen fijn voor jezelf en je omgeving, maar het helpt je ook om in je werk gelijkgestemden tegen te komen en gemakkelijker contacten te leggen. Met de KernTalenten komt de begeleiding van buitengewoon talent op een hoger plan.

Frans Corten (1962) is al bijna 20 jaar loopbaancoach (CMI-C) van hoogbegaafden, sinds 2001 vanuit zijn eigen bedrijf Werk en Waarde. Hij studeerde biologie, filosofie en psychosynthese. Hij is KernTalentenanalist en KernTalententrainer.

De workshop is vol. Wil je toch meer weten over de KernTalenten? Op 25 september is er een HB-café in Utrecht. Kijk op www.werkenwaarde.nl, ook voor andere presentaties elders!

Deelnemers

National Talent Centre of the Netherlands (NTCN)
Leonieke Boogaard Advies, Begeleiding en Coaching
Bright Kids
De Begaafden Wijzer
Rianne van de Ven Coaching & Consulting
De WijsWijzer
Pluskids
(onbekend)
St. SWV Passend Onderwijs Rijnstreek
CoreTalents
Ter lering ende vermaak
De Talentencoach
AABBC
HB in Contact
(onbekend)
Competent Together
KolthofCoaching / HB058
OYA Psychotherapie en Coaching
HomeOnderwijsThema'sProfessionalsScholen & Organisaties