Pubers: onderweg naar hun toekomst

Wanneer:
    • 14:30 - 15:45 - ( 33 / 35 )
Spreker(s): Janneke Breedijk (Sessieleider)

Janneke Breedijk schreef met Noks Nauta het boek Hoogbegaafde pubers, onderweg naar hun toekomst (uitg. Pearson, 2012). In de sessie wordt ingegaan op wat (hoog)begaafde jongeren hebben verteld over hun leven thuis en op school, hun ervaringen met of zonder vrienden, hun idealen en dromen. 

Vanuit de praktijk is aandacht voor een recent inititatief: integrale begeleidingsmogelijkheid van (hoog)begaafde jongeren in de praktijk van Ponte in Capelle a/d IJssel. Het team dat verantwoordelijk is voor deze begeleidingsvorm voor (hoog)begaafde jongeren in de leeftijd van 12 tot 18 jaar bestaat uit: Kasper Ponte (psycholoog), Joanne Spreij (EBL therapeut), Marieke van der Zee (psycholoog / ECHA specialist www.buromare.nl), Jan van Os (ECHA specialist) en Janneke Breedijk.

Janneke volgde de na de pabo o.m. de ECHA-opleiding tot Specialist in Gifted Education en heeft een eigen bureau, zie www.pluskids.nl. Ook is zij werkzaam als thema-expert voor School aan Zet (www.schoolaanzet.nl) en als kwartiermaker PO voor  het talentennetwerk Zuid-Holland, zie werkgroep/22-talentnetwerk-zuid-holland). 

Janneke zoekt graag in verbinding met anderen naar kansen en mogelijkheden om meer aandacht te besteden aan talent, ook voor (hoog)begaafde leerlingen! Met andere woorden: aandacht voor rijk onderwijs waar voor alle betrokkenen iets te leren is.

Media & downloads

Deelnemers

Coffee and Coaching
EHP-Belgique
deDNKRS, gelukkig hoogbegaafd
Pluskids
Cognivo
Talentig
Kidsemotion
De Talentencoach
AABBC
PPO Rotterdam
(onbekend)
Trinitas gymnasium
(onbekend)
KolthofCoaching / HB058
Brigit Brinkman deDNKRS - gelukkig hoogbegaafd
Praktijk voor Begaafdheid
Hoog-begaafdheid.nl
Het Medaljon
EduSamWer / Spare-it
St. Jan Baptistschool
Kolibrie TalentCoaching
Day a Week School Amsterdam / Openluchtscholen Amsterdam Zuid
Zien in Eigenheid
Emelwerda College
HomeOnderwijsThema'sProfessionalsScholen & Organisaties