Agendaoverzicht

Knapzak Praktijkdag Cirkel van Zorg

24 februari 2015
Locatie: Apollo Hotel
Datum: 13 mei 2015
Tijd: 14:00 tot 17:00

Knapzak Praktijkdag Cirkel van Zorg

Herkennen van educatieve behoeften van begaafde leerlingen

Passend onderwijs bieden lukt alleen als je zicht hebt op de educatieve behoeften van de leerling. Als je inzicht hebt in wat de leerling weet en kan, kun je bepalen wat de leerling nog te leren heeft. Vervolgens kun je vaststellen welke leermiddelen en opdrachten dan passen bij de doelen en wat er nodig is om het onderwijskundig proces zo te organiseren, dat de leerling ook tot leren kan komen. Als je daar dan weer inzicht in hebt, kun je vaststellen in welke leeromgeving optimaal tegemoet gekomen kan worden aan die educatieve behoeften.  Tenslotte bepaal je hoe na afronding van het leerproces het rendement zichtbaar gemaakt en gemeten kan worden.

Knapzak Praktijkdag

Tijdens deze eerste Knapzak Praktijkdag bekijken we het vaststellen van educatieve behoeften van verschillende kanten. Aan de orde komen: handelingsgericht werken, de cirkel van zorg, het gesprek met de leerling en de competenties van de leerkracht. Daarbij zoomen we specifiek in op de educatieve behoefte van begaafde leerlingen.

Aanleiding voor het organiseren van deze middag is het verschijnen van twee nieuwe boekjes in de serie Knapzak Praktijkgidsen van Eleonoor van Gerven: De Cirkel van Zorg voor leerkrachten en De Cirkel van Zorg voor intern begeleiders. Tijdens de Knapzak Praktijkdag ontvangt u gratis twee boekjes uit deze serie naar keuze.

Programma

Tijdens deze middag zijn er vier lezingen. De middag wordt afgesloten met de officiële boekpresentatie van de twee nieuwe boekjes over de Cirkel van Zorg.

  • Handelingsgericht werken en Passend onderwijs, Erik van Meersbergen, hoofddocent Fontys Opleidingscentrum Speciale Onderwijszorg
  • Cirkel van Zorg, Eleonoor van Gerven, pedagoog Slim! Educatief
  • Ontwikkelingsgerichte gesprekken met kinderen, Annita Smit, specialist begaafdheid, Talento.nu.
  • Competenties van de leerkracht in beeld, Theo Wildeboer, directeur Cadenza Onderwijsconsult.

Bereikbaarheid: Direct onder het hotel bevindt zich de Schippergarage waar u tegen betaling kunt parkeren. Het hotel ligt op 2 kilometer afstand van station Almere Centrum.

Kosten: € 50,- inclusief 2 boeken uit de reeks Knapzak Praktijkgidsen naar keuze. Als u zich inschrijft na 1 april 2015 betaalt u € 65,-.

Tijdens de Knapzak Praktijkdag ontvangt u gratis twee boekjes uit de serie Knapzak Praktijkgidsen t.w.v. € 44,50. U kunt uw keuze aangeven op het inschrijfformulier.

U kunt zich inschrijven op www.leuker.nu/cirkelvanzorg/

Knapzakjes zijn kleine handzame praktijkgidsen over onderwijs aan begaafde leerlingen. Ze gaan uit van de praktijk van alledag. Ze gaan ervan uit dat leraren 'gewone' mensen zijn, met maar één paar handen, veel goede wil en het lef om het verschil te willen maken voor hun leerlingen. Ze laten je complexe zaken door andere ogen bekijken. Ze helpen je om met behulp van simpele gereedschappen onderwijs aan begaafde leerlingen naar een hoger plan te tillen."

De Knapzak Praktijkdag wordt georganiseerd door Slim Educatief in samenwerking met Uitgeverij Leuker.nu. Zie www.slimeducatief.nl of www.leuker.nu voor meer informatie.

1897
HomeOnderwijsThema'sProfessionalsScholen & Organisaties