Activiteit

Training Begaafd Onderwijs

18 januari
Woensdag 18 januari 2023
Profielfoto van Minka Dumont
1 minuut lezen

Begaafd Onderwijs brengt het plezier terug in het leren voor zowel de leerlingen als de leraren. Het is zinvol, doelgericht en ontketent potentieel. De noodzaak van Begaafd Onderwijs is geen discussie meer. Dit is het moment om het leren te transformeren. Onze leerlingen en de wereld hebben het hard nodig om te gedijen. De uitdaging is om deze verschuiving voor alle leerlingen in alle klaslokalen te bewerkstelligen. Dit betekent een re-cultivering voor leerlingen, leraren, directies en ouders. Het is noodzakelijk dat we allen de nieuwe rollen en inzichten omarmen.

Vijf praktische trainingen & Vier studiebijeenkomsten
De vijf e-Courses vormen de praktische basis van de principes en visie van Begaafd Onderwijs. Elke training geeft je handreikingen en materialen om te gebruiken in je eigen onderwijscontext.

Elke e-Course heeft een deel speciaal gericht op jonge kinderen en een deel voor bovenbouw en Voortgezet Onderwijs. De inhouden van de trainingen worden gebruikt tijdens de studiedagen.

De vier studiebijeenkomsten bestaan uit een Introductiemiddag en drie gehele dagen verspreid over een jaar. De voorbereiding voor elke studiedag bestaat uit het volgen van één of twee e-Courses en andere bronnen. Op deze manier kan elke deelnemer in eigen tempo de theorie bestuderen en garanderen we dat we de tijd met elkaar zinvol en interactief kunnen gebruiken.

Doelgroep Opleiding

  • Leerkrachten Basisonderwijs: Elke e-course bestaat uit twee delen. Een voor de onderbouw (gr. 1-4) en een voor de bovenbouw (gr.5-8).
  • Plusklas leerkrachten
  • IB'ers / Begaafdheidsspecialisten: Gebruik de e-Course als een train-de-trainer tool en draag je opgedane kennis over aan je collega's.
  • Leerkrachten Voortgezet Onderwijs. 

Voor meer informatie en aanmelden zie www.begaafdonderwijs.nl