Agendaoverzicht

Eindsymposium Creating Equal Opportunities at School project op 15 september 2021

10 september 2021
Datum: 15 september 2021
Tijd: 10:00 tot 17:00
Soort: Online

Op woensdag 15 september 2021 vindt het afsluitende symposium van het Erasmus+ project Creating Equal Opportunities at School (CEOS) plaats. Doel van het CEOS-project is om de kansen van leerlingen met een minder bevoordeelde achtergrond te vergroten door het uitbreiden van de academische woordenschat. Het symposium vindt hybride plaats, fysiek op de Campus Sanderus van de Thomas More universiteit in Antwerpen en online via Zoom.

(Hoog)begaafde leerlingen komen voor in alle lagen van de samenleving. Uit welk sociaal milieu een leerling komt maakt geen verschil voor het aangeboren cognitieve talent, maar het kan wel bepalen of dat talent opgemerkt wordt en tot ontwikkeling kan komen. Er wordt vaak aangenomen dat de taal die op school wordt gesproken neutraal en toegankelijk is voor alle leerlingen, maar dit is vaak niet het geval voor leerlingen van ouders met bijvoorbeeld een migratieachtergrond.

Hoe kunnen we cognitief talent vinden onder deze leerlingen? En hoe kunnen we ervoor zorgen dat ook deze leerlingen de schooltaal goed beheersen zodat zij op passend hoog niveau onderwijs kunnen volgen? Dit waren de vragen waarmee de partners in het Erasmus+ project Creating Equal Opportunities at School (CEOS) startten. Met het driejarige Erasmus+ project Creating Equal Opportunities at School (CEOS) is een lesprogramma ontwikkeld ter bevordering van de academische woordenschat en tegelijkertijd onderzoek gedaan naar de impact van dit programma.

Op woensdag 15 september kun je tijdens het afsluitende symposium kennismaken met alle ins en outs van het project. Aanmelden kan via https://bureautalent.nl/352-ceos-symposium. Voor online deelname geldt een bijdrage van 10 euro en fysieke deelname op de Thomas More hogeschool kost 15 euro inclusief lunch.

 

             

50
HomeOnderwijsThema'sProfessionalsScholen & Organisaties