Agendaoverzicht Bewaren

Symposium ‘Heeft een christelijke leerlijn voor hoogbegaafden zin? Hoe kunnen we het onderwijs aan hoogbegaafde jongeren in onderwijs, opvoeding en kerk optimaliseren?

31 januari 2020
Datum: 19 maart 2020
Tijd: 14:30 tot 20:15

Het is zo ver: Op 19 maart vindt het Symposium  ‘Heeft een christelijke leerlijn voor hoogbegaafden zin? Hoe kunnen we het onderwijs aan hoogbegaafde jongeren in onderwijs, opvoeding en kerk optimaliseren?' plaats! Via de link in dit bericht kun je je aanmelden. Op de website vind je ook concept programma: daarin zie je de inleiders en de onderwerpen. Het symposium biedt interessante en visionaire onderwerpen voor docenten VO en PO.

Nog even in het kort:

 1. 19 maart 2020, van 14:30 – 20:15
 2. In van Lodenstein College te Barneveld
 3. 5 inleidingen, tijd om te netwerken met een drankje, tijd om antwoord te krijgen op vragen die je hebt en een lekkere maaltijd
 4. Kosten: worden hoofdelijk omgeslagen, maar ik schat rond €80, inclusief de maaltijd en borrel
 5. Doelen:
  1. Meer kennis op te doen (o.a. van elkaar) hoe je hoogbegaafdenbeleid kan vormgeven
  2. Van en aan elkaar leren en elkaar leren kennen, om elkaar later ‘ns te mailen
  3. Het PO en VO op het thema hoogbegaafdheid meer ‘bij elkaar’ te krijgen
  4. WIJ willen met jou overleggen hoe haalbaar je denkt dat het is om een ‘christelijke leerlijn hoogbegaafdheid’ na te streven
  5. Van jou te horen hoe je zo’n leerlijn ziet, wat er in past en hoort.

Wacht niet, want de tijd gaat dringen en er is een limiet aan het aantal deelnemers! Graag aan­mel­den voor 3 februari via het aanmeldformulier. ( http://www.degoede-advies.nl/hb-symposium )

Bij het aanmeldformulier maak je de keuze voor de volgorde van interesse voor de inleidingen. Die inleidingen zie je in het programma. Geef aan met een 1 wat je meest gewilde inleiding is en oplo­pend tot een 5 waarin je het minst teleurgesteld bent als je die niet kan bijwonen.

Als je bij de lange workshop (1 uur) geplaatst wordt, dan kan je nog twee andere workshops  bijwo­nen. Anders die 4 korte workshops.

Na aanmelding krijg je (zodra het klaar is) het definitieve programma en een link om samen met de eventuele andere collega’s die komen samen een ‘schoolprofiel’ te maken.

Voor de collega’s die nog niet eerder bericht hebben gehad van het symposium: het is een collega-initiatief, dat nu het 4de jaar in gaat. Dit jaar staan we voor een belangrijke keuze: gaan wij als chris­telijke scholen het verschil maken voor hoogbegaafde leerlingen en jongeren in de kerken en thuis door een christelijke leerlijn hoogbegaafdheid te gaan ontwikkelen? We hebben jou daarbij nodig.

Wacht niet te lang met aanmelden, want vol is vol.

Zie binnenkort ook onze site: www.chb-beleid.nl

Joop de Goede

Mede namens van Lodenstein College, Refsvo, Choochem, Driestar-Educatief

Symposium20HB@degoede-advies.nl

25

Deelnemers

HomeOnderwijsThema'sProfessionalsScholen & Organisaties