Activiteit

Start Post HBO registeropleiding specialist (hoog)begaafdheid en excellentie

20 januari
Maandag 20 januari 2020
18:30 tot 21:30
Profielfoto van Alice Bekke
1 minuut lezen

Op 20 januari 2020 starten we weer met een nieuwe groep deelnemers die opgeleid worden tot specialist. Bijna iedereen vindt het belangrijk om optimaal tegemoet te komen aan de onderwijsbehoeften van (hoog)begaafde leerlingen. Het is dan essentieel dat iedere school een opgeleide specialist in huis heeft. Deze specialist heeft kennis over de signalering en de begeleiding, maar hij/zij moet ook in staat zijn om met collega’s en ouders samen te  kunnen werken.  

Deze  tweejarige opleiding die in januari in Enschede plaatsvindt wordt afgesloten met een erkend registerdiploma. De opleiding onderscheid zich door de maatgerichte benadering. De praktijk van uw school staat centraal. Voor verdere info zie de bijgevoegde brochure, website en voorlichtingsfilmpje. 

Een cursist uit Landgraaf die reiste naar Enschede zegt:

"Voor de opleiding “Specialist (hoog)begaafdheid en excellentie” reis ik één keer in de drie weken van Landgraaf naar Enschede op en neer, zonder tegenzin! Ik heb sinds dit traject meer theoretisch inzicht gekregen in mijn praktijk op school. Tevens heb ik waardevolle handvatten en feedback gekregen op mijn vragen en ideeën." Nathalie Capranzao voormalig afdelingsleider en excellentiecoach Charlemagnecollege Eijkhagen

Doelgroep: De opleiding is bedoeld voor leerkrachten en/of intern begeleiders werkzaam in het primair onderwijs en/of docenten/ coördinatoren in het voortgezet onderwijs. 

De bijeenkomsten vinden om de drie weken plaats op de maandagavond van 18.30 – 21.30 uur in Enschede.

Voor meer informatie zie bijgevoegde brochure en onderstaande sites:

https://www.alicebekke-partners.nl/basisonderwijs/opleiding/hoogbegaafdheid/post-hbo-opleiding-specialist-begaafdheid-en-excellentie/

Deelnemers