Agendaoverzicht

Jaarprogramma 'HB in Ontwikkeling'

24 september 2019
Locatie: Bergse Bossen
Datum: 4 oktober 2019 - 5 oktober 2019
Tijd: 19:00 tot 20:00

Vergroot je eigen bewustzijn en je handelingsbekwaamheid in het werken met creatieve, hoogbewuste kinderen, jongeren en jong volwassenen met een sterk ontwikkelingspotentieel!

In het jaarprogramma ‘HB in Ontwikkeling’ werken we met een diverse groep onderwijs-/zorgprofessionals die met elkaar gemeen hebben dat ze graag meer willen betekenen in de begeleiding van creatieve, hoogbewuste jongeren die (dreigen) vast (te) lopen in het reguliere onderwijs.

Het programma sluit flexibel aan op de expertise en ervaring van de deelnemers. We verdiepen eigen inzichten, scherpen vaardigheden naar behoefte aan, benutten de kwaliteiten en talenten die in de groep aanwezig zijn en we investeren in een netwerk van professionals die met en van elkaar kunnen leren en zichzelf willen ontwikkelen op een manier die bij hen past. Er is daarbij veel interactie met elkaar, omdat er in de diversiteit van wat iedere deelnemer mee brengt veel meerwaarde zit. Met betrekking tot het vervullen van je coachende rol in de begeleiding van jongeren, gaan we er vanuit dat je al over de nodige coaching vaardigheden beschikt, waar op verder gebouwd kan worden.

Het belangrijkste doel van het jaarprogramma is dat je voor jezelf, mede gespiegeld door de anderen, onderzoekt en helder krijgt hoe jij in je werkzaamheden beter aan kunt sluiten op wat de creatief denkende kinderen/jongeren nodig hebben, zodat je aan kunt sluiten op wat bij hen past. Daarnaast is er aandacht voor jouw rol in relatie tot de context, waarin deze jongeren zich bevinden. Zij ervaren vaak veel onbegrip en een grote mismatch met wat de omgeving van hen vraagt. Iemand die hen begrijpt en bij kan staan in dit proces, zodat de omgeving hen ook beter begrijpt en ondersteunend kan zijn in het faciliteren van passende ontwikkelmogelijkheden, is dan van groot belang.

Door de vier weekenden en de tussentijdse bijeenkomsten in zelf samengestelde intervisiegroepen, in combinatie met de ervaringen die je opdoet door het toepassen van nieuwe inzichten in je eigen individuele context, ontwikkel je jezelf verder. Je bent met dit programma dus gedurende een jaar bezig om hierin je eigen weg te vinden, in een groeiend en inspirerend netwerk van andere betrokken professionals die ook meer willen betekenen voor de doelgroep.

Zie bijlagen voor meer informatie en aanmelden. 

Wil je deelnemen aan het jaarprogramma ‘HB in Ontwikkeling’?

Stuur het ingevulde inschrijfformuliler per e-mail naar: training@hb-in-ontwikkeling.nl om je aan te melden voor de groep die start op vrijdag 4 oktober a.s. om 19 uur (uiterlijk 29 september), of om je interesse voor een volgende groep kenbaar te maken.

 Accreditatienummer SKJ202958 (56 punten)

388
ECHA-specialist in begaafd onderwijs

Ik heb aan de eerste lichting deelgenomen en kan niet anders zeggen dat het zeer de moeite waard is, vanwege uitwisseling met collega's, ervaringen en inzichten van trainers Albert en Desiree en het speigelen van je eigen rol in de begeleiding van deze bijzondere kinderen en jongeren, die zo hun plekje in het systeem proberen te veroveren ... 

HomeOnderwijsThema'sProfessionalsScholen & Organisaties