Agendaoverzicht Bewaren

Peers4Parents avond op 11 september!

2 september 2019
Datum: 11 september 2019
Tijd: 19:00 tot 22:00

Ontdek wat Peers4Parents voor je kan betekenen tijdens deze speciale Peers4Parents avond voor ouders van begaafde kinderen

Woensdagavond 11 September van 19:00-22:00 uur, Hotel Bergse Bossen, Driebergen

Een mooie gelegenheid om kennis te maken met Peers4Parents – Meld je snel aan!

Ouders van (hoog)begaafde kinderen ervaren andere uitdagingen in de opvoeding dan de meeste andere ouders. Begaafde kinderen zijn vaak heel creatief, denken diep door en hebben een hoog bewustzijn. Zij beleven hun innerlijke wereld en alles daarbuiten zeer intens. Deze intensiteit is voor de buitenwereld soms moeilijk te bevatten. Het begaafde kind, op zijn beurt, voelt zich vervolgens vaak niet begrepen. In het ergste geval kan het kind zich niet spiegelen aan de omgeving en ontwikkelt het mogelijk een verkeerd zelfbeeld.

Werken aan de emotionele ontwikkeling van je begaafde kind

Als ouders sta je voor de uitdaging om je begaafde kind te ondersteunen in het leren kennen van zichzelf en te leren leven in afstemming op en met anderen. De mismatch tussen wie het kind is, wat het nodig heeft om zich te ontwikkelen en de mogelijkheden die de omgeving biedt, kan die taak bemoeilijken of simpelweg minder leuk maken. Dit geeft opvoedstress en kost energie. Door de belasting kan ook de communicatie binnen het gezin onder druk komen te staan. Peers4Parents richt zich op de ondersteuning van ouders in de opvoeding. Omdat positief opvoeden meer energie, emotionele balans en opvoedplezier geeft.

Keuze uit zes thema’s van het Peers4Parents Programma

Tijdens de Peers4Parents avond op woensdag 11 september komen de belangrijke opvoedthema’s uit het Peers4Parents Programma aan bod. De avond begint om 19:30 uur met een presentatie over 'Uitdagingen in de opvoeding van begaafde kinderen' door Desirée Houkema en Albert Kaput, de initiatiefnemers van het Peers4Parents netwerk in Nederland. Beiden zijn ouders van begaafde kinderen en hebben ruime ervaring en expertise in het begeleiden van begaafde kinderen, jongeren en (jong)volwassenen. Desirée en Albert delen hun inzichten en persoonlijke ervaringen met voorbeelden die zeker herkenbaar zullen zijn voor ouders. Alle Peers4Parents thema’s komen hierbij in samenhang aan bod om duidelijk te maken waarom het zo belangrijk is voor ouders om hierover meer begrip en inzicht te ontwikkelen.

Eigen ervaringen delen met andere ouders

Na de inleiding kun je twee thema’s ter verdieping kiezen en hierover je eigen ervaringen delen met andere ouders van begaafde kinderen. Je kunt kiezen uit de volgende thema’s:

  • Communicatie: de sleutel tot relaties
  • Motivatie, enthousiasme en onderpresteren
  • Discipline en zelfmanagement
  • Intensiteit, perfectionisme en stress
  • Idealisme, teleurstelling, ongelukkig zijn en depressie
  • Sociale contacten: het belang van ‘peers’

Er zijn twee rondes van drie kwartier onder begeleiding van drie of vier facilitators-in-opleiding. Voor hen maakt deze ouderavond deel uit van hun 2-daagse training tot Peers4Parents facilitator. Met deze training willen we de Peers4Parents activiteiten op meer plekken in Nederland mogelijk maken, dus deelname is zowel voor ouders als voor onze (nieuwe) facilitators heel waardevol!

De prijs voor deze Peers4Parents avond bedraagt €25,- per persoon, inclusief koffie/thee (kortingsprijs: €35,- per gezin/ouderpaar).

Informatie en aanmelding

Wil jij kennismaken met Peers4Parents en andere ouders van begaafde kinderen ontmoeten? Wil je positief leren opvoeden en het algemeen welbevinden van alle gezinsleden versterken?

Meld je dan snel aan voor deze speciale Peers4Parents avond!

Dit kan door een bedrag van € 25,- of € 35,- (afhankelijk van persoonlijke of gezinsdeelname) over te maken op IBAN NL35 INGB 0004 4153 15 t.n.v. Stichting WEBB. Vermeld hierbij de naam/namen van de deelnemer(s). Wil je een bevestiging van deelname ontvangen, vermeld dan ook je e-mailadres of stuur een e-mail aan administratie@peers4parents.nl. Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Albert Kaput (voorzitter Stichting Webb, Peers4Parents facilitator en trainer): tel. 06-22378114.

Opzet en doelstelling Peers4Parents

Peers4Parents is een netwerk van betrokken professionals met ruime ervaring en expertise in het begeleiden van begaafde kinderen en (jong) volwassenen. Doel is om ouders te laten ervaren hoe zij vanuit hun eigen kracht van betekenis kunnen zijn bij de emotionele begeleiding van hun begaafde kind.

Download de Peers4Parents flyer (PDF) - Volg ons op Facebook - Blijf op de hoogte via de Peers4Parents Nieuwsbrief - Lees de LinkedIn artikelen over Peers4Parents - Lees meer op de website peers4parents.nl

124
Reageren
HomeOnderwijsThema'sProfessionalsScholen & Organisaties