Agendaoverzicht

Opleiding Specialist Excellent Talent en Hoogbegaafdheid

26 augustus 2019
Locatie: Cedin Drachten
Datum: 10 september 2019
Tijd: 09:00 tot 13:00

Na de opleiding Specialist Hoogbegaafdheid ben jij dé expert voor elk slim kind!

Specialist op meerdere niveaus

Tijdens de opleiding kijken we samen naar hoogbegaafdheid op klas-, school- en bestuursniveau. Jouw specialisme is daardoor niet alleen een meerwaarde voor jou en jouw leerlingen, maar óók voor jouw school.

Tijdens de opleiding leg je onder meer een portfolio aan en bestudeer je achtergrondinformatie en materialen. Je oefent in de praktijk, legt uitwisselingsbezoeken af en voert maatjesoverleg.

Tot slot ontwikkelt iedere deelnemer zijn of haar eigen interventieaanpak. Dit kan bijvoorbeeld een beleidsplan zijn, een plan voor het opzetten van een plusklas of een plan voor het coachen van collega’s bij het maken van een passend aanbod.

Inspirator & motivator

Na de opleiding ben jij dé inspirator en motivator van jouw school op het gebied van hoogbegaafdheid. Je bent in staat het basisarrangement voor hoogbegaafde leerlingen op te zetten in jouw klas en kunt met jouw kennis en kunde collega’s ondersteunen, zodat ook hun vaardigheden worden vergroot. Je weet ook jouw kennis omtrent het aanvullende arrangement op klas- en schoolniveau in te zetten en wijkt tijdig uit naar externe hulp als je ziet dat leerlingen daar behoefte aan hebben.

Voor meer informatie, zie:

https://www.cedinonderwijs.nl/artikel/event/opleiding-specialist-hoogbegaafdheid/

177
Lees meer over: opleiding
HomeOnderwijsThema'sProfessionalsScholen & Organisaties