Agendaoverzicht Bewaren

E-learning 3D ontwerp in SketchUp for Schools

21 mei 2019
Locatie: Achter je eigen computer
Datum: 12 juli 2019 - 25 oktober 2019

3D ontwerp is een geweldige manier om leerlingen uit te dagen. Het is toegankelijk voor elke leerling en je kunt er oneindig diep in gaan. Als leerlingen leren visualiseren in 3D, hebben ze een nieuwe manier om zichzelf uit te kunnen drukken. Geweldig om in te zetten bij projecten waarbij de leerlingen zelf moeten onwerpen en ontwikkelen. 

In een serie van enkele modules leer je als leerkracht ontwerpen in 3D, samen met jouw leerlingen. De eerste E-learn module is nu online. Daarin leer je de basis van SketchUp. In de tweede module, die nog volgt, leer je op maat tekenen. 

In module 1 leer je ontwerpen in SketchUp for Schools. Aan de hand van twee opdrachten van 2 uur leer je hoe SketchUp werkt, wat je er mee kunt, hoe je er met je leerlingen mee werkt. Je doet de opdrachten eerst zelf, waarbij je al je vragen kunt stellen per E-mail of tijdens een belafspraak. Daarna doe je deze 2 lessen met je leerlingen. In 4 uur leren jij en je leerlingen SketchUp for Schools kennen.

SketchUp for Schools is een app die gratis te vinden is in de marketplace van G-suite for Educations. Scholen met chromebooks en G-suite for Education hebben daar gratis toegang toe. 

Je kunt deze training op elk moment starten en in jouw eigen tijd passen. Je krijgt drie maand lang toegang tot de E-learn omgeving. Als je start in juni of juli, dan kun je in de zomervakantie de lessen zelf doen en krijg je extra lang toegang tot de E-learn omgeving tot de herfstvakantie, zodat je ook tijd genoeg hebt de lessen met je leerlingen te doen. 

Studiebelasting: 8 uur

3 a 4 uur individuele training (inclusief 1,5 uur video) en 4 uur de lessen uitvoeren met een klein groepje leerlingen. 

Kijk op de site: www.3dacademie.nl voor meer informatie. Klik in het menu op: E-learning

642

Deelnemers

HomeOnderwijsThema'sProfessionalsScholen & Organisaties