Agendaoverzicht

Begaafdheidsprofielschool lezing : Overprikkelbaar in ontwikkeling: hoe intensiteiten van begaafde personen samen kunnen gaan met emotionele groei door drs. Lotte van Lith

29 maart 2019
Locatie: CSG Het Noordik
Datum: 16 mei 2019
Tijd: 19:30 tot 22:00

We nodigen u van harte uit voor de Noordik Begaafdheidsprofielschool (BPS) lezing en zijn verheugd dat Lotte van Lith naar Het Noordik komt. Lotte van Lith heeft zich gespecialiseerd in emotionele ontwikkeling, begaafdheid en de theorie van positieve desintegratie en het proces daarvan. Zij werkt binnen haar bedrijf A Lot Of Complexity als levenscoach voor begaafd-sensitieve personen en organiseert lezingen, trainingen en studiedagen over relevante thematiek. Lotte ontving de Mensa Fonds Awards in de categorie Werk voor haar bijdrage aan de ontwikkeling van hoogbegaafd talent.
 

Lezing

Tijdens de BPS-lezing verzorgt ze een bevlogen, deskundige en creatieve uiteenzetting van de theorie van positieve desintegratie (TPD). De TPD is binnen het onderzoek en onderwijs van hoogbegaafdheid bekend vanwege de zogeheten ‘overexcitabilities’, een hoge mate van bewegingsenergie, een intensieve beleving en gelaagde betekenisgeving.

Lotte bespreekt deze extra stimuleerbaarheid binnen het psychologisch traject van persoonlijke ontwikkeling dat de Poolse psychiater Kazimierz Dabrowski heeft beschreven. Volgens Dabrowski verloopt psychologische groei via bewustwording van innerlijke conflicten. Binnen deze begripswijze is op positief-stimulerende wijze ruimte voor zingevingsvragen, zelftwijfel, waarden en emotionele intensiteit.

Bovendien wordt begaafdheid “van binnenuit” en ontwikkelgericht benaderd en dat vormt een bron van herkenning en belooft uitnodigende vergezichten! De theorie wordt tevens met praktijkvoorbeelden geïllustreerd. Uiteraard zijn vragen welkom en de persoonlijk relevante vertaalslag wordt zeker aangemoedigd.

De lezing brengt je inzichten, een positieve stimulans tot emotionele groei en kennis van intensiteit bij begaafdheid.

Neem een collega mee!

Ken jij een collega, ouder of andere belangstellenden voor deze avond? Tip hem/haar dan over deze avond. De lezing vindt plaats op donderdag 16 mei om 19.30 uur op CSG Het Noordik, Noordikslaan 68, Almelo. Inloop vanaf 19:00 uur. Toegang gratis.

Aanmelden?

Stuur een mail naar Bert Sierink (b.sierink@noordik.nl) met hoeveel personen je komt.

357

Deelnemers

HomeOnderwijsThema'sProfessionalsScholen & Organisaties