Agendaoverzicht

post-hbo-registeropleiding Specialist Begaafd & Speciaal

22 januari 2019
Locatie: Utrecht
Datum: 18 september 2019
Tijd: 09:30 tot 16:30

Type: Training

Vanaf 01-09-2018 is het mogelijk om deel te nemen aan de tweejarige opleiding Specialist Begaafd & Speciaal. ​De studie heeft een totale studielast van ongeveer 350 uur, waarvan 120 contacturen (twee maal acht lesdagen). Deze post-hbo registeropleiding is bedoeld voor specialisten begaafdheid die antwoorden zoeken op de volgende vragen:

  • Hoe kan ik dubbel bijzondere leerlingen goed passend onderwijs bieden?
  • Hoe kan ik dubbel bijzondere leerlingen leren omgaan met zowel hun kansen als hun beperkingen?
  • Hoe kan ik  maatwerk te ontwikkelen voor dubbel bijzondere leerlingen?
  • Hoe kan ik kansen benutten om dubbel bijzondere leerlingen ook in een plusklas uit te dagen?

Tijdens de opleiden verdiepen we je attitude om in mogelijkheden en kansen te denken. Daardoor leer jij hoe je samen met je collega’s de kracht van de dubbel bijzondere leerling kunt gaan zien. Je leert hoe je in jouw school, bestuur of samenwerkingsverband een steentje kunt bijdragen aan het optimaliseren van het onderwijs aan begaafde leerlingen. 

De opleiding integreert een sterke theoretische benadering met een praktische benadering. De opleiding is internationaal georiënteerd. Dit betekent dat ongeveer 60% van je literatuurstudie is gebaseerd op engelstalige bronnen. Het ontwikkelen van een onderwijsdesign gericht op het optimaliseren van de situatie van een individuele leerling behoort in jaar 2 tot het opleidingstraject.

Specialisten die innoverend en coachend aan de slag willen en zich actief bezighouden met de ondersteuning van collega’s en ouders van dubbel bijzondere leerlingen nodigen we uit om zich in te schrijven voor deze opleiding.

Je schrijft je in rechtstreeks via de website van Slim! Educatief: https://www.slimeducatief.nl/cursus/specialist-begaafd-en-speciaal/  

427
HomeOnderwijsThema'sProfessionalsScholen & Organisaties