Agendaoverzicht

Basiscursus Leerlijn (Hoog)begaafdheid in ParnasSys

12 december 2017
Datum: 8 februari 2018
Tijd: 13:00 tot 16:00

Deze basiscursus is bedoeld voor ib'ers en andere specialisten in de basisschool, zoals talentcoaches en coördinatoren (hoog)begaafdheid. Tijdens deze cursus leer je hoe je de leerlijn Kader voor ontwikkeling (van SLO) met behulp van de module Leerlijnen binnen ParnasSys kunt inzetten binnen je onderwijs.

We beginnen met een korte inleiding rond de theorie en gebruiken daarbij het ‘Denkluik’ en het ‘Zijnsluik’ van Tessa Kieboom. Vervolgens gebruiken we deze theorie in de signalering via ParnasSys  Welke leerlingen uit de groep van een leerkracht laten kenmerken van (hoog)begaafdheid zien? Dan moet de onderwijsleersituatie wel zodanig zijn ingericht, dat de eventueel (hoog)begaafde leerling dat ook kan laten zien.

Je leert ook de technische kant: Hoe neem je in Beheer van ParnasSys de leerlijn Kader voor ontwikkeling over? Hoe koppel je die aan de juiste leerlingen? Hoe scoor je vervolgens wat je hebt waargenomen? Welke overzichten kunnen er geproduceerd worden? En last but not least: hoe maak je heel handig op grond van je waarnemingen en gesprekken een goed plan van aanpak voor een groepje leerlingen?

Bij Driestar onderwijsadvies hebben we de doelen uit het pakket 'Kader voor Ontwikkeling' voorzien van bronnen: toelichtingen de doelen en lesideeën bij  deze doelen. Dit pakket is na deze middag  voor jou beschikbaar als je school een abonnement op de leerlijnen heeft.
 

Aanmelden kan via de website van Driestar Educatief

1422
Lineke Fokkema

Hallo,

deze cursus is echt wat voor mij, ook al is het heel ver weg (Leeuwarden). Wat jammer is, is dat ik pas zo vlak van te voren hoor dat de cursus er is.

 

hgr Lineke Fokkema

Coördinator begaafdheid/talentontwikkeling, Intern Begeleider, Specialist begaafdheid, kinder- en jeugdtherapeut

Goedemorgen,

In aansluiting op Lineke; hoeveel deelnemers zijn er nodig om deze cursus in het noorden te geven?

Hoor het graag.

Vr gr Patricia Oosterhof (p.oosterhof@westerwijs.nl)

HomeOnderwijsThema'sProfessionalsScholen & Organisaties