Agendaoverzicht

Specialisatiemodule Novilo Coachen met Voice Dialogue

5 oktober 2017
Locatie: Feniks Talent
Datum: 4 april 2018
Tijd: 09:30 tot 16:30

Op speelse wijze in gesprek met de criticus, de perfectionist of andere innerlijke kanten van HB-ers

Voice Dialogue is een avontuurlijke en niet-oordelende coachingsmethode die leidt tot het het vergroten van zelfkennis en bewustzijn. In de jaren ‘70 ontwikkelden 2 Amerikaanse psychologen, Hal en Sidra Stone, de Voice Dialogue-methode.

Deze methode gaat ervan uit dat elke persoonlijkheid bestaat uit een rijk palet van verschillende en soms tegenstrijdige interne kanten. Zo hebben veel getalenteerde mensen bijvoorbeeld een stevige perfectionist, innerlijke criticus, creatieveling of een pusher in zichzelf ontwikkeld. Deze verschillende subpersoonlijkheden bepalen onze gedachten, gevoelens en gedrag. Sommige ‘ikken’ zijn duidelijk op de voorgrond in ons leven. Deze subpersonen zijn dagelijks in ons aan het woord en hebben veel invloed op hoe we ons gedragen. Elke subpersoon heeft een belangrijke en vaak beschermende functie in ons leven. Andere ‘ikken’ maken ook deel uit van onze persoonlijkheid, maar spelen nauwelijks of geen rol. Deze kanten zijn in de loop van onze ontwikkeling op de achtergrond of zelfs verstoten geraakt.

Met de module Coachen met Voice Dialogue leer je onbevooroordeeld in gesprek te gaan met innerlijke stemmen die in je coachee aanwezig zijn. Je coachee leert om vanuit een overkoepelende positie, zonder oordeel te kijken naar zijn ‘ikken’. Je geeft letterlijk een fysieke plaats aan een subpersoon en je cliënt neemt de rol aan van deze ik. Hij ontdekt wat de kwaliteiten van deze subpersoon zijn, wanneer deze ontstaan is in zijn leven, waarom hij gekomen is en op welke manier hij zijn kwetsbaarheid beschermt. Kortom, het is een fascinerende innerlijke reis. Hoe beter we al onze ‘ikken’ leren kennen, hoe meer zicht we krijgen op ons functioneren. Deze zelfkennis bevindt zich niet alleen in het rationele denken (HB-ers zijn vaak goed in analyseren), maar ook op gevoelsniveau, doordat de coachee de de ‘ikken’ gaat ervaren. Het uiteindelijke doel is dat mensen effectiever en bewuster sturing geven aan hun eigen handelen.

Op de volgende data zal de specialisatiemodule gaan plaatsvinden:

  • Dinsdag 4 april 2018
  • Dinsdag 15 mei 2018
  • Dinsdag 12 juni 2018

Trainer: Marianne van Zetten

479
Lees meer over: hoogbegaafdheid
HomeOnderwijsThema'sProfessionalsScholen & Organisaties